SEGRE

TURISME INICIATIVES

Arbeca ensenyarà a turistes a collir olives per 5 euros

En el marc de la 36a edició de la Fira de Santa Caterina || Dos actors conduiran l’activitat familiar en clau d’humor

Imatge d’arxiu de la Fira de Santa Caterina.

Imatge d’arxiu de la Fira de Santa Caterina.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arbeca ha organitzat una sortida per ensenyar a turistes a recollir olives pel preu de 5 euros. L’activitat, encarada al públic familiar, estarà dirigida per dos actors que parodiaran un parell d’agricultors de fa més de tres-cents anys. Ensenyaran les tècniques de recol·lecció d’olives que es feien servir llavors i tot el procés de la collita, a més d’explicar per què es va estendre el cultiu d’olives arbequines a la comarca. La sortida també inclourà una visita al molí de l’Argilés i una degustació d’olis de productors locals.

L’activitat s’emmarca dins de la Fira de Santa Caterina, una de les principals cites oleícoles de la comarca, i tindrà lloc de forma paral·lela al primer simposi de l’oliva arbequina i a la III Trail Running d’Arbeca. “Volem oferir una alternativa de lleure divertida als acompanyants dels atletes i dels assistents al simposi”, va apuntar el primer edil, Sergi Pelegrí.

De manera similar a aquesta iniciativa, Aitona ja va organitzar el juliol passat durant la campanya Aitona en Fruita sortides per a turistes a un preu de 12 euros, que incloïen una ruta amb guies i pagesos, una explicació del treball agrícola i dos quilograms de fruita que la gent collia dels arbres i que es podia emportar a casa.

Convé recordar que la Fira de Santa Caterina reuneix aquest cap de setmana tres celebracions diferents en una. Va nàixer el 1984 per recuperar el mercat firal i ha anat incorporant elements relacionats amb la caça, com és la Fira del Gos Caçador, que aquest any arriba a la trenta-cinquena edició, i especialment l’oli, el producte estrella del poble. Aquest any es farà la 16 Fira de l’Oliva Arbequina.

Projecte de 'slowtourism'

Les Garrigues és, a més de l’Anoia i la Ribera d’Ebre, una de les comarques catalanes de baixa densitat turística elegides per l’Agència Catalana de Turisme per participar en el Med Pearl, un projecte pilot internacional de promoció d’un turisme responsable i sostenible que involucri les economies locals i permeti viure experiències culturals i naturals respectant l’entorn. El projecte pretén crear un total de 26 experiències turístiques en 13 àrees pilot.

tracking