SEGRE

Més senyalització i replantar arbres, apostes dels veïns de Balaguer

Set-centes persones voten en els primers pressupostos participatius || Els projectes s’executaran el 2020 i també es millorarà una vorera de la ciutat

Imatge d’arxiu de la plaça Mercadal de Balaguer.

Imatge d’arxiu de la plaça Mercadal de Balaguer.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Balaguer han apostat per replantar arbres a l’avinguda Països Catalans, millorar la senyalització del nucli urbà i adequar la vorera del pavelló del Molí de l’Esquerrà. Aquestes són les tres propostes més votades en el primer procés de pressupostos participatius de la capital de la Noguera, per als quals s’havia destinat una partida de 150.000 euros. Un total de 733 persones (poc més del 5% del cens) han elegit entre les sis iniciatives que va posar sobre la taula l’ajuntament. Els tres projectes triats s’executaran l’any que ve i s’inclouran en el pressupost municipal per a l’any 2020.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar ahir que en els pròxims pressupostos participatius els veïns podran presentar les seues propostes i una comissió tècnica n’estudiarà la viabilitat abans de sotmetre-les a votació. El primer edil va valorar positivament la participació i va assegurar que ha estat més alta que en altres capitals de comarca que han celebrat processos similars. En total, es van emetre 1.747 vots tant presencialment com online i la proposta més votada va ser la de replantar arbres a l’avinguda Països Catalans. Aquesta actuació suposarà una inversió de prop de 40.000 euros. Vidal va apuntar que en aquest carrer han anat morint alguns arbres i ara se’n plantaran d’altres que crearan noves zones d’ombra a la via, que transcorre paral·lela al riu Segre.

Així mateix, la millora de la senyalització del centre de la ciutat compta amb un pressupost de 30.500 euros, mentre que l’adequació de la vorera del pavelló comportarà una inversió de gairebé 60.000 euros.

tracking