SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Presó per a vuit dels deu detinguts a Lleida en l'operació antidroga

Una part dels capitostos de la xarxa, amb 33 arrestats, estaven assentats a Ponent || Hi va haver 34 escorcolls i la Guàrdia Civil va intervenir 200.000 € en metàl·lic

Imatge de dos dels detinguts el dimecres de la setmana passada a Castellnou de Seana.

Imatge de dos dels detinguts el dimecres de la setmana passada a Castellnou de Seana.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit de les deu persones detingudes el dimecres de la setmana passada a les comarques de Lleida acusades de formar part d’un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna han ingressat a la presó, segons van explicar a aquest diari fonts properes al cas. Els altres dos arrestats, que serien les persones detingudes a la ciutat de Lleida, van quedar en llibertat amb càrrecs. En total, la Guàrdia Civil va detenir 33 persones a Lleida, Barcelona, Osca i Mallorca, majoritàriament d’origen marroquí. A les Balears va ser on es va iniciar la investigació, que va permetre descobrir que alguns dels capitostos de la xarxa estaven assentats a Lleida.

A les comarques de Ponent es van practicar detencions a Castellnou de Seana, Bellpuig, Almacelles, Lleida ciutat i la partida de Llívia. També hi va haver un total de 34 escorcolls, en els quals es van trobar més de 200.000 euros en efectiu, segons va informar el diari Última Hora. Pel que sembla, la destinació de la droga era Mallorca.

L’Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil creu que la xarxa introduïa 10 quilos de cocaïna a la setmana oculta a l’interior de cotxes. Una vegada a Mallorca, la droga era tallada i adulterada per a la venda en paperines i en petites quantitats. Un dels traficants va ser sorprès al port d’Alcúdia amb set quilos d’aquesta substància al seu vehicle.

La xarxa de narcotràfic, segons els investigadors, va obtenir un gran benefici amb la venda de la cocaïna. Pel que sembla, enviaven els diners als seus països d’origen, on tenen muntats una sèrie de negocis a fi de blanquejar. A banda de diners i droga, també els van decomissar armes simulades i una pistola elèctrica.

La Guàrdia Civil va desplegar simultàniament un ampli dispositiu a les localitats lleidatanes i fins i tot hi van participar gossos ensinistrats.

A la capital del Segrià, van escorcollar un pis situat al carrer Travessia del Carme, on van arrestar una parella. A Bellpuig, van actuar en un habitatge ubicat al carrer Violant d’Hongria i hi va haver dos detinguts. A Castellnou de Seana es van produir dos arrestos més.

tracking