SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per assetjament sexual a dos nenes a les piscines de Fondarella

L’Audiència imposa a l’acusat una pena d’un any i tres mesos de presó i dos de llibertat vigilada || Va abordar les menors als vestidors quan es canviaven

El judici es va celebrar el passat 7 de novembre a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 7 de novembre a l’Audiència de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i tres mesos de presó i a uns altres dos anys de llibertat vigilada D.P.S., un veí de Barcelona de 45 anys, per assetjar sexualment dos nenes de 8 i 9 anys a les piscines municipals de Fondarella el juliol del 2017. El tribunal el condemna com a autor d’un delicte d’abusos sexuals en grau de temptativa i també li imposa una ordre d’allunyament respecte a les víctimes de 100 metres durant tres anys. La Fiscalia va sol·licitar en el judici, que es va celebrar el passat 7 de novembre, una condemna d’un any i mig de presó, mentre que la defensa va sol·licitar l’absolució.

Els fets es van produir al vestidor mixt de les piscines quan les dos menors s’estaven canviant. El tribunal considera provat, com sostenia el Ministeri Públic, que el que va succeir “no va ser un malentès sinó que l’acusat va intentar abusar de les dos nenes”, i afegeix que “volia tocar-les i que el toquessin, tot per obtenir un benefici sexual”. Les nenes van explicar, a través de l’entrevista que els van fer els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV), que un home va entrar als vestidors i les va assetjar, dient-los que volia veure com es canviaven. Una d’elles va aconseguir escapar-se mentre que l’altra es va quedar tot sol amb l’acusat. “Es va treure el penis i em va dir que l’hi toqués”, va assegurar. Una versió que, segons els psicòlegs, era creïble.

L’home, de 45 anys, tampoc no podrà atansar-se a les víctimes a menys de 100 metres durant tres anys

També van declarar un pare i una mare i van explicar que les nenes van sortir “alterades” dels vestidors. En canvi, l’acusat va negar els fets i va assegurar que “vaig anar a canviar-me perquè tancava el recinte però no va passar res”. En l’últim torn de paraula, va insistir en la seua innocència i va afegir que “jo no sóc d’aquesta mena de persones. Mig poble ha muntat una pel·lícula”. El seu advocat va demanar l’absolució i va criticar la instrucció del cas, però l’Audiència no els ha cregut. La condemna no és ferma.

tracking