SEGRE

PLAGUES NETEJA

Foragitar els estornells a Mollerussa costa 6.000 euros

Instal·len un equip sonor per evitar que es posin en els arbres || Crítiques de l’oposició per l’acumulació d’excrements

Alguns veïns utilitzen cartrons per poder asseure’s als bancs.

Alguns veïns utilitzen cartrons per poder asseure’s als bancs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ha licitat el lloguer de cinc equips sonors i uns vint altaveus la principal funció dels quals serà foragitar l’estol d’estornells que habiten als arbres de l’avinguda del Canal i altres zones verdes del municipi. La presència d’aquests mixons ha causat molèsties als veïns de la zona, ja que els seus excrements omplen les voreres i mobiliari urbà. També han cobert les baranes d’un tram de la tercera séquia del Canal d’Urgell, al seu pas per la capital. Aquesta situació ha obligat que aquells veïns que volen asseure’s en un banc hagin de portar cartrons per poder fer-ho.

Precisament, el tema de la neteja va ser un dels punts que van generar més debat al ple ordinari de dijous passat. La regidora d’ERC Letícia Carné va criticar el sistema sonor que s’instal·larà al considerar que és una solució costosa. I és que l’aparell es licita per 6.050 euros i per un període de sis mesos. Carné també va assegurar que és una mesura “molesta per als veïns” ja que “es dedica a emular el so de diferents aus depredadores de l’estornell, un so que inquieta les persones que passen per aquesta zona”. Per aquesta raó, va demanar una alternativa.

L’aparell emula el so d’aus depredadores de l’estornell per evitar que es posin en els arbres

L’alcalde, Marc Solsona, va explicar que el sistema sonor només s’activa en moments determinats del dia i que aquest ha estat efectiu en altres ocasions. Respecte a les zones verdes, el portaveu del PP, Joan Simeón, va sentenciar que “tenim la ciutat en la pitjor de les condicions” i va reclamar una actuació de poda davant de l’inici de la campanya comercial de Nadal. El portaveu del PSC, Joel Bastons, va ser crític amb la neteja del centre i va assegurar que encara no és efectiva. Solsona li va respondre que després del canvi del sistema i productes “si hi ha millora” i va recordar que en cas d’obres a la zona la neteja es veu afectada.

tracking