SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Nou institut d'alt rendiment d'esports de muntanya a la Pobla

Ampliarà l’oferta de l’actual i també formarà cossos d’emergència i seguretat

Chris Sharma, un dels millors escaladors del món, en una de les parets d’Oliana.

Chris Sharma, un dels millors escaladors del món, en una de les parets d’Oliana.RICARDO GIANCOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla de Segur preveu fer un centre específic de formació professional d’esports de muntanya per al pròxim curs amb la col·laboració de la Diputació, el departament d’Educació i la Torre de Capdellla. Estarà ubicat a prop de l’estació de tren de la Pobla, concretament en un edifici cedit pel consistori, i està previst que es construeixin equipaments esportius com una pista d’atletisme, un camp de futbol o una pista de pàdel al voltant perquè els utilitzin tant els veïns com els alumnes. Per la seua part, la Torre de Capdella també aportarà instal·lacions complementàries per a la formació en àmbits de mitjana i alta muntanya.

En el nou centre es duran a terme alguns dels cicles formatius d’esports de muntanya que actualment es fan a l’Institut de la Pobla de Segur, a banda d’ampliar-se l’oferta i l’especialització.

També oferiran formacions contínues en matèria de muntanya per a entitats i cossos d’emergència i seguretat com els Bombers o els Mossos. A més a més, el centre obrirà la porta a acollir estades per a esportistes d’alt rendiment així com colònies esportives per a centres educatius.

El departament d’Educació serà l’encarregat tant de dissenyar l’oferta educativa com d’implementar-la. L’objectiu del projecte és promoure l’ensenyament professional d’esports de muntanya a la comarca del Pallars Jussà.

En aquest sentit la Diputació, el departament d’Educació, la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran i els ajuntaments de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella presentaran el projecte i firmaran un protocol d’intencions avui al consistori de la Pobla.

Els esports de muntanya, clau per a l’economia al Pirineu El Pirineu és una destinació que atreu milers de turistes per la seua gran oferta en esports de muntanya i aventura que generen un impacte econòmic de prop de 100 milions d’euros anuals. Actualment, i segons dades del Patronat de Turisme, hi ha unes 230 empreses que operen en el sector dels esports i el turisme actiu a les comarques de Lleida i que creen uns 2.000 llocs de treball. D’altra banda, ja fa alguns anys que es venen més de 700.000 aventures anuals.

tracking