SEGRE

SEGURETAT NOVES TECNOLOGIES

Botó virtual als comerços per alertar la policia de robatoris o baralles

A través d’una app que permet amb un clic requerir l’actuació dels agents

La policia informa els comerciants sobre la nova aplicació.

La policia informa els comerciants sobre la nova aplicació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerços de Mollerussa ja poden alertar la policia local sobre situacions greus de seguretat que detectin, com robatoris amb violència, agressions i baralles, o en situacions de risc per a les persones. En concret, l’ajuntament de Mollerussa ha posat en marxa una aplicació per a mòbils gratuïta i exclusiva per als comerciants, DragAlert, que avisa la policia local amb un sol clic.

Aquest botó roig virtual s’ha implantat en quaranta-dos municipis de Catalunya, i Mollerussa és el primer a la demarcació de Lleida, segons van explicar ahir l’alcalde de la capital del Pla, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Teixidó; el sergent en cap de la Policia Local, Salvador Tuxans, i el sergent Bruno Calero.

El primer edil va assenyalar en aquest sentit que l’objectiu d’aquest nou servei és “no només millorar la seguretat i la percepció que es té, sinó posar la tecnologia al servei de la ciutadania”, en aquest cas del sector comercial.

Aquesta aplicació d’alerta forma part d’un nou programa de gestió policial que ja fa uns mesos que s’està provant a nivell intern i que permet més eficiència en la recollida de dades i, com a conseqüència, en la planificació dels serveis i les actuacions de prevenció, segons l’alcalde, que va afegir que aquesta actuació complementa iniciatives com són la implantació de càmeres de seguretat a la via pública i equipaments municipals.

Els agents de la policia local han iniciat la campanya d’informació als possibles beneficiaris del servei, que hauran de donar-se d’alta en una base de dades que permetrà conèixer la ubicació dels comerços adherits.

Aquest nou servei no substitueix una central d’alarmes sinó que es tracta d’un mitjà més ràpid d’alerta cap a la policia.

tracking