SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Set milions per refer part del ferm de l'A-2 i el Parlament insisteix en el tercer carril

Millores al paviment de la calçada, els accessos i els carrils laterals entre Torrefarrera i els Alamús || Les obres duraran vint mesos i el Pla insisteix en el mal estat de la carretera en tot el traçat

Imatge d’arxiu d’esquerdes a l’A-2 al seu pas per Lleida.

Imatge d’arxiu d’esquerdes a l’A-2 al seu pas per Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment ja ha adjudicat a l’empresa Becsa les obres per reposar el paviment d’un tram de quinze quilòmetres de l’A-2 entre Torrefarrera i els Alamús. Els treballs, que començaran pròximament, compten amb un pressupost de 7,6 milions i s’allargaran durant vint mesos. El subdelegat del Govern, José Crespín, va explicar ahir que es refarà el paviment de la calçada, carrils laterals i accessos en aquest tram de l’autovia. Va avançar que “en un futur” també es reposarà el ferm en altres trams de l’A-2. Per la seua part, la comissió de Territori del Parlament va insistir en la construcció del tercer carril. La cambra va aprovar una proposta de resolució per demanar a Foment que estudiï la viabilitat d’habilitar-lo entre Lleida i Cervera (ara només hi ha en la Segarra). Així mateix, el Parlament va instar a reparar “com més aviat millor” el ferm de l’A-2 a Lleida i Barcelona.

A més, el president del consell del Pla, Rafel Panadés, va apuntar que valoren positivament les obres que s’executaran. “Entenem que és la part que està pitjor, tot i que el ferm està malament a tot arreu,” va dir. Panadés va assenyalar que “continuem insistint en l’estudi per al tercer carril”. Crespín va recordar que Foment “fa mesos que ha encarregat estudis per a aquest tercer carril”. No obstant, va reiterar que l’Estat no té identificats trams de concentració d’accidents a l’autovia al seu pas per Lleida, malgrat que aquest any hi hagi hagut cinc morts en accidents (la pitjor xifra de l’última dècada). En una carta que va remetre a trenta-set ajuntaments, consells, grups polítics de la Paeria, Diputació i entitats, qualifica el projecte com “una millora necessària”. El subdelegat va recordar que Foment ha invertit entre el 2017 i el 2019 fins a 10,5 milions en treballs de conservació i va apuntar que això “ha de permetre desvincular el manteniment de la via com a factor determinant de l’increment de l’accidentalitat”. Per la seua part, el diputat Bernat Solé (ERC) va dir que “qualsevol possible ampliació o millora de l’A-2 ha de tenir el consens del territori”.

tracking