SEGRE

ESNOTICIA

Massiva afluència a les pistes el segon dia de pont

Prop de 10.000 persones als complexos del Sobirà, la Vall de Boí i el Solsonès || Baqueira continua sent la més freqüentada

Esquiadors a l’estació de Boí Taüll durant la jornada d’ahir.

Esquiadors a l’estació de Boí Taüll durant la jornada d’ahir.B.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 10.000 persones van esquiar ahir als complexos hivernals del Sobirà, la Vall de Boí i el Solsonès que s’afegeixen als milers d’aficionats que van obrir el pont festiu de la temporada. Més de 4.000 van elegir les pistes de Boí Taüll, gairebé 3.000 ho van fer a Port Ainé i gairebé 2.000 a Espot, que divendres va estrenar el telecadira de la Roca. Al Solsonès, les pistes de Port del Comte van registrar més de vuit-cents visitants. Baqueira continua sent el complex amb més afluència. Fonts del complex aranès no van poder precisar dades, encara que van indicar que ahir hi va haver més esquiadors que divendres, dia en què ja va superar amb escreix les 8.000 persones que van anar-hi durant tot el cap de setmana passat. Així, es preveu que el pont festiu de la Puríssima se saldi amb un balanç més que positiu, molt millor que el de l’any passat per aquestes dates, ja que la majoria de les estacions tenen neu en abundància i en bones condicions.

Port del Comte espera més precipitacions per obrir més instal·lacions, igual que les pistes d’esquí de fons de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Només Tavascan té marcats catorze quilòmetres de circuit per fer esquí de fons, mentre que la resta dels complexos estan habilitats per fer raquetes i esquí de muntanya amb circuits que arriben als vint quilòmetres. En conjunt, totes les pistes del Pirineu de Lleida preveuen vendre més de 60.000 forfets durant aquest cap de setmana festiu, segons les dades del Patronat de Turismes de la Diputació (vegeu SEGRE de dijous). Pel que fa als hotels a peu de pista, voregen gairebé el complet mentre que l’ocupació mitjana és del 85 per cent.

Els complexos de fons han habilitat circuits per a esquí de travessia i raquetes

Val a recordar que, durant la jornada de divendres, l’estació de Boi Taüll va rebre 2.630 esquiadors, mentre que Espot va estrenar la temporada d’esquí amb uns 1.500 esquiadors. Per la seua part, Port Ainé va tenir més de 1.600 visitants i Port del Comte va acollir unes set-centes persones. Tavascan manté les pistes d’alpí tancades a l’espera de nevades que permetin obrir l’estació.

Esquiadors a l’estació de Boí Taüll durant la jornada d’ahir.

Esquiadors a l’estació de Boí Taüll durant la jornada d’ahir.B.T.

tracking