SEGRE

L'acusat de matar el cunyat a Torre-serona devia diners a la víctima, segons els Mossos

Els treballadors de l'obrador coincideixen que Puig-Gros estava "nerviós" i "inquiet" el dia del crim i que els va fer plegar abans

El sotsinspector dels Mossos de Lleida declara durant la segona jornada del judici a l'Audiència de Lleida pel crim de la càrnia Puig-Gros.

L'acusat de matar el cunyat a Torre-serona devia diners a la víctima, segons els MossosAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresari carni Josep Puig-Gros, acusat de matar el cunyat, Eduard Ardiaca, a l'obrador que tenia a Torre-serona (Segrià) i traslladar el cadàver al maleter del seu cotxe fins a Barcelona, devia 170.000 euros a la víctima, segons els Mossos d'Esquadra. Els investigadors van trobar a la caixa forta de la víctima dos pagarés de 110.000 i 60.000 euros que podia cobrar a partir de l'1 de gener de 2018, sis mesos després del crim. Segons els Mossos, les proves demostren el vincle econòmic i la dependència que l'acusat tenia amb la víctima i asseguren que no van trobar cap document ni moviment bancari que demostri que l'acusat li va tornar a Ardiaca els diners que li devia. Ho han dit durant la segona jornada del judici a l'Audiència de Lleida, en què també han declarat treballadors de l'obrador. Han dit que el dia dels fets, el 19 de juny de 2017, l'acusat estava "nerviós" i "inquiet" i que els va dir que marxessin a casa abans d'hora.

Segons ha declarat el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra a Lleida, els investigadors van sospitar que l'acusat estava implicat amb la desaparició del seu cunyat ja abans de trobar el cadàver a Barcelona perquè en la declaració que va anar a fer Puig-Gros a la comissaria van detectar "incoherències, mentides i falsedats". El sotsinspector, a més, considera que l'acusat va anar al camp de tir per poder tenir una coartada en cas que la policia li trobés restes de pólvora a les mans.

Pel que fa a la situació econòmica de l'empresa, la investigació dels Mossos conclou que era problemàtica i que en diversos missatges extrets del telèfon de l'acusat hi figuraven reclamacions de pagament d'alguns proveïdors. També ho reconeixen alguns dels treballadors. "L'empresa molt bé no anava", han declarat.

Segons la policia, l'acusat va intentar en diverses ocasions refinançar els deutes sense èxit i "l'única opció" que tenia era el seu cunyat, qui li havia fet diversos préstecs sense que existeixi, segons la investigació, cap document ni moviment bancari que demostri que l'acusat va tornar els diners a la víctima.

Els treballadors de l'empresa també han declarat que el dia del crim, el 19 de juny de 2017, l'acusat els va dir que marxessin a casa abans d'hora. La jornada del matí s'allargava fins a les 14h o més, però aquell dia els va dir que pleguessin a tres quarts de dues. "Havia d'acabar uns papers però em va insistir bastant per que marxés", ha declarat l'administrativa de l'obrador de Torre-serona.

Un altre dels treballadors ha explicat que quan va tornar a la tarda va veure una marca a terra que no hi era al matí i que va trucar Josep Puig-Gros. Aquest li va dir li havia caigut alguna cosa a terra. Els Mossos creuen que la marca es va fer pel rebot d'una de les bales disparades. "No li vaig donar més importància però més tard, al netejar amb la pistola d'aigua a pressió vaig trobar una bala. Llavors vaig veure també un forat a la paret. Em vaig espantar i no li vaig dir res, però al dia següent ho vam comentar entre els companys", ha declarat el treballador.

Els Mossos van comprovar a través de les imatges de diverses càmeres de seguretat que l'acusat havia estat a l'estació de Sants cinc dies abans i havia demanat un paper en una de les finestretes. A les imatges de les càmeres també es veu que va ser l'acusat qui va conduir el cotxe de la víctima des de l'obrador de Torre-serona fins al carrer Béjar de Barcelona, on es va descobrir el cos de la víctima sense vida al maleter tres dies més tard.

Les parts coincideixen a demanar dotze anys per homicidi

Tant la fiscalia com l'acusació particular i la defensa considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i demanen dotze anys de presó. Ara bé, el ministeri públic entén que se li han d'aplicar els atenuants de reparació del dany i de confessió mentre que la defensa hi afegeix l'atenuant d'obcecació.

Els fets van passar el 19 de juny de 2017. La dona de la víctima en va denunciar la desaparició l'endemà i el cos va ser localitzat al cap de 3 dies, el 23 de juny després de l'alerta de diversos comerciants del carrer per la forta olor que sortia del cotxe.

Josep Puig-Gros va confessar els fets el mes de febrer passat en una compareixença a petició pròpia al jutjat que l'ha investigat. Fins llavors i des del seu ingrés a presó el 24 de juny de 2017, havia negat ser l'autor material dels fets tot i els indicis que l'incriminaven.

tracking