SEGRE

SANITAT ESPECIALISTES

L'hospital d'Aran no té traumatòleg en plena temporada d'esquí

L’especialista està de vacances sense substitut i no n’hi haurà fins al cap de setmana

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Val d’Aran.

Imatge d’arxiu de l’hospital de la Val d’Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital d’Aran no té traumatòleg almenys des de dilluns passat, i no en tindrà fins dissabte, quan arribarà el que cobreix les guàrdies en cap de setmana. L’especialista que treballa de dilluns a divendres està de vacances i no hi ha substitut en plena temporada d’esquí, quan són freqüents les lesions d’esquiadors tant a les pistes de Baqueira com a les de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça.

L’absència de traumatòleg arriba quan pacients de l’hospital denuncien des de fa un temps llargues llistes d’espera per ser atesos en aquesta especialitat. Així mateix, qüestionen que en ocasions els derivin a l’hospital de Tremp per a intervencions quirúrgiques.

La conselhèra de Salut del Conselh, Maria Vergés, va atribuir la situació a “la falta d’especialistes a tot el Pirineu” i va recalcar que “treballem en solucions per pal·liar en la mesura que sigui possible aquest dèficit fent que sigui més competitiu treballar a la zona”. Respecte al trasllat de pacients a Tremp, va explicar que aquests haurien d’anar a l’Arnau i que és l’hospital lleidatà el que els deriva al del Pallars “al no poder assumir tots els casos”.

El síndic d’Aran, Paco Boya, va avançar que “en les pròximes setmanes està previst que s’incorpori un nou traumatòleg a l’hospital”, amb el qual esperen que “el servei funcioni de manera eficaç i es redueixin les llistes d’espera”.

tracking