SEGRE

Alerta per un episodi de fort vent fins dissabte

Les ratxes podrien superar els 100 km/h al Pirineu i Prepirineu

Arbres caiguts al carrer Salmeron de Lleida.

Les ratxes de vent van arribar aquest dilluns als 73 km/h a Lleida ciutatItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla Ventcat davant les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent des d'aquest dijous fins el proper dissabte. El moment àlgid de la ventada es preveu per al divendres al centre del dia, quan el vent bufarà molt fort a gran part de Catalunya. A partir de mitja tarda el vent anirà a menys de manera progressiva, i acabarà afluixant del tot al llarg de dissabte.

Es preveuen ratxes màximes que, en general, podran superar els 70 km/h a qualsevol punt del país, però localment passaran dels 100 km/h, especialment al Pirineu i Prepirineu, sobretot als cims, així com al litoral i prelitoral central i sud.

A banda, l’arribada d’un front donarà lloc a precipitacions al Pirineu Occidental que localment podrien superar els 100 mm entre dijous i divendres al vessant nord. La cota de neu pujarà dels 1.600 als 2.200 metres, i es podran acumular més de 40 centímetres de neu nova, tot i que els gruixos seran molt variables a causa del vent. A més, la combinació de la neu i el vent fort donarà lloc al fenomen del torb.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill per vent (de fins a grau 5 de perill), per onatge i per acumulació de pluja.

Es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció i les recomanacions de Protecció Civil.

tracking