SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

BAA Training expandeix la formació de pilots a la Seu

Alguaire va arribar dimarts al rècord de 348 operacions un dia

Avions per a pràctiques de vols a l’hangar d’Alguaire.

Avions per a pràctiques de vols a l’hangar d’Alguaire.BAA TRAINING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola de pilots lituana BAA Training, que actualment forma uns 400 pilots a l’any a Alguaire, expandirà les seues pràctiques de vol a l’aeroport de la Seu. Utilitzarà la pista de l’Alt Urgell quan la visibilitat a Alguaire sigui insuficient per volar. Per a això, l’empresa ha obtingut permís per enviar amb temps fins a quatre avions des de l’aeroport lleidatà quan la previsió meteorològica apunti a boira.

Val a recordar que la flota de de BAA Training a Alguaire és de 18 avions, sis dels quals són del model Cessna 172, que utilitza per a pràctiques de vol instrumental, fent servir el sistema antiboira (ILS) de l’aeroport lleidatà per a l’enlairament i l’aterratge. Els altres aparells es fan servir en pràctiques de vol amb bona visibilitat i són els que aniran a la Seu quan hi hagi boira a la pista d’Alguaire.

L’escola de pilots va confirmar que operarà també a l’Alt Urgell poc després d’anunciar, a finals del mes passat, l’obertura d’una nova base a l’aeroport de Castelló. L’empresa va ratificar la intenció de continuar operant als aeroports de Lleida.

D’altra banda, l’aeroport d’Alguaire va assolir dimarts un rècord d’operacions en un sol dia amb 348 enlairaments i aterratges. Fins fa poc la mitjana mensual era d’unes 1.500 operacions i el 2017 no superava les 300. Això és en gran part pels vols de formació de l’escola lituana.

S’ha de recordar que BAA Training és una de les acadèmies més grans de l’est d’Europa i que va escollir Alguaire per formar pilots sota condicions com vents, boira i de nit a l’haver-hi poc trànsit d’avions comercials.

El ple haurà d’aprovar una addenda a aquests acords per formalitzar els pagaments pendents. Val a recordar que la Paeria forma part de la taula estratègica de l’aeroport juntament amb la Generalitat, la Diputació, el consell del Segrià, la Cambra de Comerç i els ajuntaments d’Alguaire i Torrefarrera, als termes municipals en què es troba el recinte aeroportuari.

La Paeria liquidarà 435.000 euros a Aeroports pel de Lleida-Alguaire La Paeria de Lleida pagarà 435.000 euros a Aeroports de Catalunya per “contribuir a finançar l’activitat comercial” de l’aeroport d’Alguaire, segons va anunciar ahir el mateix consistori. Aquesta suma correspon a quantitats que l’ajuntament es va comprometre a aportar en convenis dels anys 2010 i 2013, i que no havia liquidat fins ara.

tracking