SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

Reforcen la seguretat al túnel de Vielha i altres tres vies

Millores en la senyalització i l’enllumenat per 2,52 milions

Imatge d’arxiu del túnel de Vielha.

Imatge d’arxiu del túnel de Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment ha adjudicat aquesta setmana el contracte d’obres per millorar els sistemes de seguretat al túnel de Vielha i tres galeries més de l’N-230 al seu pas per la província d’Osca. L’Estat invertirà 2,52 milions d’euros en aquests treballs, que inclouen millores en els sistemes d’enllumenat i senyalització, així com en les connexions de fibra òptica dels sistemes de control i vigilància.

L’objectiu d’aquest projecte és adaptar els quatre túnels a la normativa actual sobre equipaments i instal·lacions de les galeries. Aquesta legislació també busca garantir prou nivell de seguretat als usuaris de les galeries de la xarxa de carreteres, adoptant els requisits mínims per prevenir situacions crítiques que puguin posar en perill la vida de les persones, el medi ambient i les infraestructures.

El subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, va explicar ahir que aquest projecte, que se suma al de la millora del ferm de l’A-2 entre Torrefarrera i els Alamús, demostra “el compromís del ministeri de Foment amb les comarques de Lleida”. El túnel de Vielha, inaugurat el 2007, té una longitud de 5.230 metres.

tracking