SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Reparar l'església tancada del Palau costarà 292.000 €

La parròquia inicia una col·lecta per recaptar fons per a les obres

L’església de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola.

L’església de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia del Palau d’Anglesola ha iniciat una col·lecta de donatius per poder sufragar les obres de reparació de l’església de Sant Joan Baptista, tancada des de mitjans d’agost per despreniments al fals sostre sobre el cor. Des d’aleshores, el temple està clausurat i les misses se celebren en equipaments municipals. El pressupost per reparar-lo i reobrir-lo s’estima en 292.000 euros.

Aquest pressupost és similar al de la reparació de la coberta de l’església que es va portar a terme anys enrere. Inclou la reconstrucció de la volta danyada, reforçar l’estructura i renovar el paviment de l’interior, així com fer-hi tasques de neteja.

La parròquia ha enviat una carta als veïns per demanar-los col·laboració

Es basa en estudis tècnics que han posat de manifest una sèrie de deficiències estructurals al conjunt de l’edifici que necessiten de reparacions.

La parròquia ja ha enviat als veïns d’aquest municipi del Pla d’Urgell una carta en la qual els demana col·laboració per sufragar les obres. Els donatius podran dipositar-se en comptes bancaris amb aquesta finalitat o entregar-los directament a l’entitat.

Aquesta, per la seua banda, buscarà el suport del bisbat de Solsona, així com d’altres institucions. Per aconseguir-lo apel·laran a tenir en compte el valor històric, artístic i cultural d’aquest cèntric temple d’estil neoclàssic que data de l’any 1802. L’incident que va obligar a tancar l’església es va produir el dia 19 d’agost i va tenir lloc quan el temple estava tancat, per la qual cosa no hi va haver ferits. Tanmateix, la pols va cobrir bona part d’escultures i elements decoratius d’aquesta església.

tracking