SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Esterri estrenarà el primer ‘coworking’ del Pallars Sobirà

A l’antic ajuntament i amb una ajuda de la Generalitat

Imatge de l’antic ajuntament d’Esterri d’Àneu.

Imatge de l’antic ajuntament d’Esterri d’Àneu.AYUNTAMIENTO DE ESTERRI D’ÀNEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esterri d’Àneu estrenarà l’any que ve un espai de coworking a l’antic ajuntament. Aquest serà el primer equipament d’aquestes característiques del Pallars Sobirà. Aquests espais tenen com a objectiu facilitar un espai de lloguer a emprenedors i a nous veïns que vulguin instal·lar-se a Esterri d’Àneu. L’immoble comptarà amb una sala gran on les empreses podran “treballar conjuntament” i també hi haurà sales de reunions. L’alcalde, Pere Ticó, va explicar ahir que els veïns i entitats locals també podran llogar aquestes sales. Les firmes que s’instal·lin en aquest coworking pagaran un lloguer que oscil·larà entre 100 i 150 euros al mes, aproximadament. Ticó va assenyalar que l’antiga seu del consistori “està buida i es va deteriorant” i ara aquest projecte permetrà “mantenir aquest edifici”. El primer edil va assegurar que ja compten amb persones interessades a instal·lar-s’hi.

Aquest projecte compta amb una inversió de vora uns 40.000 euros i està finançat a través d’una subvenció de la Generalitat, en el marc d’un projecte de dinamització territorial. Ticó va assegurar que la previsió és licitar les obres per habilitar aquest espai el mes de gener.

L’objectiu d’aquest projecte és poder tenir a punt l’equipament de cara a la primavera o l’estiu de l’any que ve, segons va apuntar el primer edil d’Esterri. El coworking és una tendència a l’alça entre els emprenedors. En aquest sentit, Lleida ciutat i Tàrrega ja compten amb espais de treball compartit.

D’altra banda, Ticó va apuntar que la connexió a internet mitjançant fibra òptica arribarà a Esterri l’any que ve. Disposar d’una bona connexió és un dels factors que ajuden en la instal·lació de noves empreses en un municipi.

tracking