SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

El barri antic de Fraga demana que se'n respecti la imatge tradicional

Mantenir la pedra a les façanes i no posar altres materials

Una de les zones del centre històric de Fraga on es fan obres a les façanes.

Una de les zones del centre històric de Fraga on es fan obres a les façanes.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns del Centre Històric de Fraga ha sol·licitat a l’ajuntament que a les bases per atorgar subvencions per a la millora i reforma de façanes de l’any que ve s’obligui els propietaris a mantenir l’estètica de la zona, és a dir, que es respecti la construcció en pedra i que no s’apliquin elements més moderns.

Així ho va assegurar ahir la portaveu de l’entitat, Maria Antonieta Beltrán. D’aquesta forma, es vol evitar la substitució de materials tradicionals per lloses o rajoles com ja passa en alguns punts del Segonyer, on s’executen les obres amb els ajuts atorgats l’any passat. Beltrán va indicar que té el compromís del consistori que es mantindrà la imatge homogènia del barri històric.

L’ajuntament ja ha iniciat la revisió de cases al centre per evitar-ne la degradació

En un altre ordre de coses, Beltrán va indicar que l’ajuntament, amb majoria del Partit Popular, ja està revisant cases a la zona antiga per detectar pisos pastera. Va remarcar que l’entitat vol que els residents, immigrants o no, visquin de forma digna, ja que en molts no hi ha ni aigua ni llum i molt menys calefacció i, encara que vénen per a la temporada de la fruita, molts es queden al centre. L’entitat vol evitar que la zona es degradi.

tracking