SEGRE

MEDI AMBIENT INFRAESTRUCTURES

L'Alt Urgell ampliarà l'abocador amb un altre vas i tindrà 8 anys més de vida

És el quart de la instal·lació i suposarà una inversió que podria arribar als 700.000 €

El quart vas es construirà al costat de l’actual.

El quart vas es construirà al costat de l’actual.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet (MEU) ampliarà l’abocador de Benavarre que recull els residus que no es poden reciclar (fracció resta) de tota la comarca de l’Alt Urgell. L’ens ha encarregat la redacció del projecte, que haurà d’estar enllestit en un termini màxim d’un mes abans de ser licitat.

El nou vas, que se situarà al costat de l’actual, serà ja el quart en la història de la Mancomunitat i l’últim contemplat a la finca actual, situada al municipi de Montferrer i Castellbò. Qualsevol nova ampliació suposaria l’adquisició de nous terrenys, tal com va explicar ahir el gerent de l’organisme, Jordi Vilaró. Va apuntar que el primer vas es va omplir entre els anys 1982 i 1995; el segon entre el 1996 i el 2004, i l’actual, que va entrar en funcionament el 2005, té capacitat fins a l’abril del 2021. La inversió necessària oscil·larà entre els 500.000 i els 700.000 euros i una vegada estigui llest el projecte, la Mancomunitat de l’Urgellet sol·licitarà una subvenció a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

De forma paral·lela, l’ARC traurà a concurs durant les properes setmanes la redacció del projecte del nou centre de tractament dels residus de la fracció rebuig. És un procés previ al que sotmetrà els residus que no es poden reciclar i que és un requisit perquè l’Alt Urgell pugui traslladar aquesta fracció fins al forn incinerador d’Andorra, tal com fa la Cerdanya des de fa més d’un any.

La planta tindrà dos funcions. D’una banda, assecar els residus orgànics presents a la fracció rebuig. D’una altra, l’empaquetarà en bales de plàstic per enterrar-la o incinerar-la.

Aquest tractament reduirà també la presència d’aus carronyaires als entorns de l’aeroport.

tracking