SEGRE

ACTUACIONS DESPRÉS DEL TEMPORAL

Neta la línia del tren de la costa després de retirar l'últim comboi encallat sobre les vies

Adif ja ha començat els treballs per restablir el trajecte a Juneda, la Floresta i els Omellons

Els vagons que bloquejaven la via esperen ara al marge que Continental els retiri. A la dreta, el lloc del sinistre abans de l’actuació.

Els vagons que bloquejaven la via esperen ara al marge que Continental els retiri. A la dreta, el lloc del sinistre abans de l’actuació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vies del tren de la línia de la costa estan finalment netes d’obstacles, dos mesos després que el temporal del 22 d’octubre provoqués el descarrilament de dos trens, un a Vinaixa i un altre entre Puigverd de Lleida i Juneda. Retirar aquest material era una condició necessària per abordar reparacions en profunditat en aquesta infraestructura, greument danyada.

Els vagons del tren descarrilat de l’empresa Continental entre Puigverd de Lleida i Juneda ja han estat desplaçats fora del traçat de les vies. La firma haurà de decidir ara què farà amb aquest material danyat. Podran traslladar-lo per carretera en camions o bé esperar a la reconstrucció del tram de via per intentar fer-los circular, segons fonts pròximes a l’operació.

S’ha de recordar que, aquest dissabte passat, la locomotora que va quedar accidentada a Vinaixa es va aixecar amb dos grans grues i es va posar de nou sobre les vies. Va ser una actuació conjunta de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Renfe i Red Eléctrica de España (REE). Aquesta última va tallar el subministrament de la línia d’alta tensió que proveeix Barcelona i l’àrea metropolitana i que complicava l’operació.

Una vegada s’ha tret el comboi de la via a Vinaixa, l’Agència Catalana de l’Aigua podrà valorar en els pròxims dies l’abast del vessament d’hidrocarburs que es va produir durant l’accident i que va arribar a l’aqüífer del qual es proveeix un 40 per cent del municipi. El consistori se subministra mentrestant de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, la qual cosa es tradueix en un sobrecost de 7.000 euros mensuals.

La retirada d’aquests trens i d’un tercer que va quedar bloquejat a l’estació de Vinaixa per danys a les vies aplana el procés de reparació i condicionament de la plataforma, amb blocs de formigó prefabricats per facilitar el drenatge de l’aigua en cas d’avinguda. De moment, Adif ja treballa en diversos punts de les vies a Juneda, la Floresta i els Omellons.

Per la seua banda, autocars realitzen el trajecte entre Lleida i l’Espluga Calba. Prèviament, ja havia portat a terme treballs en trams de la catenària que subministra electricitat als trens. Per ara no hi ha data per reobrir la línia, el cost de reparació de la qual s’estima en trenta milions d’euros.

Els vagons que bloquejaven la via esperen ara al marge que Continental els retiri. A la dreta, el lloc del sinistre abans de l’actuació.

Els vagons que bloquejaven la via esperen ara al marge que Continental els retiri. A la dreta, el lloc del sinistre abans de l’actuació.SEGRE

tracking