SEGRE

COMARCAS

Pistes òptimes i alta ocupació de demà a l'1 de gener

Port del Comte, a l’espera de més nevades

Esquiadors a la cota alta de Boí durant la jornada d’ahir.

Esquiadors a la cota alta de Boí durant la jornada d’ahir.BOI-TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les estacions d’esquí alpí de Lleida tenen bons gruixos i gairebé totes les instal·lacions obertes de cara al cap de setmana vinent abans de nit de Cap d’Any, a excepció de Port del Comte, amb menys neu. L’ocupació és molt alta i es preveu que oscil·li entre el 90 i el 100% des de demà dissabte fins a l’1 de gener als complexos hotelers a peu de pistes i voltants, segons la Federació d’Hostaleria de Lleida.

Baqueira, a la Val d’Aran, i Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, estan en òptimes condicions amb més d’un metre a les cotes altes i més de mig metre a les més baixes i gairebé el total del seu domini esquiable obert.

Pel que fa a les pistes del Pallars Sobirà, Port Ainé, Espot i Tavascan, la previsió és també molt bona, ja que ofereixen gairebé un 100% de pistes i remuntadors oberts. Mentrestant, les reserves de neu continuen augmentant als cims de la conques de la Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Segre, Valira i Garona i assoleixen els 676 hectòmetres cúbics en forma d’aigua, 141 més que la setmana passada. En les mateixes dates del 2018 el volum de neu acumulat va ser de 287 hectòmetres cúbics. Val a recordar que les precipitacions de neu es van fer esperar fins a finals de gener.

En el cas de Port del Comte, al Solsonès, s’han pogut obrir algunes pistes i posar en marxa més remuntadors encara que els gruixos oscil·len entre els 10 i 40 centímetres i esperen un canvi de temps previst per a primers de gener que porti més neu a les pistes.

Per la seua part, només les estacions de fons d’Aransa, Lles, Tuixent-la Vansa i Tavascan tenen circuits marcats encara que totes estan operatives per a usos turístics i raquetes de neu.

tracking