SEGRE

MEDI AMBIENT ESCOMBRARIES

Iniciativa per reduir residus amb Boí Taüll, col·legis i botigues

L’estació d’esquí reparteix cendrers ecològics als seus usuaris

L’estació de Boí Taüll, durant la jornada d’ahir.

L’estació de Boí Taüll, durant la jornada d’ahir.B-T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Alta Ribagorça ha posat en marxa diverses iniciatives per impulsar el reciclatge i reduir residus, una de les quals en col·laboració amb l’estació de Boí Taüll. A través del projecte Esquiem i reciclem, es distribueix entre els esquiadors un cendrer ecològic perquè no es tirin burilles en l’entorn, una actuació que ja es porta a terme a Port Ainé i Espot.

A més, s’estan fent tallers als centres escolars i a l’institut El Pont de Suert i s’han iniciat les visites als establiments turístics per a una millor separació dels rebutjos, especialment envasos i orgànica.

Segons la presidenta de l’organisme, Maria José Erta, els últims resultats situen els índexs de reciclatge a la comarca en un 43,8%, lluny del cinquanta per cent que fixa la UE. Per això, s’ha posat en marxa la campanya que comporta un descompte del 5% en la taxa si es demostra una bona gestió en la separació de residus.

D’altra banda, també repartirà un altre lot de 1.500 bosses reutilitzables entre els residents que ho sol·licitin dins de la campanya Compromís pel reciclatge.

tracking