SEGRE

TURISME BALANÇ

L'esquí supera els 230.000 forfets malgrat el tancament de la C-13

El Patronat de Turisme de la Diputació valora que la campanya nadalenca ha estat un èxit || L’ocupació mitjana supera el 80% i arriba al ple a peu de pistes

L’estació de Boí Taüll plena d’esquiadors durant la jornada d’ahir.

L’estació de Boí Taüll plena d’esquiadors durant la jornada d’ahir.B T

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’esquí superarà els 230.000 forfets venuts la campanya nadalenca, tot i el tancament de la C-13 per un despreniment de roques el passat 27 de desembre i el pas alternatiu des del diumenge 29. Segons les dades del Patronat de Turisme, sense comptabilitzar aquest cap de setmana de Reis, la previsió és que l’ocupació mitjana ja ha superat el 80%, encara que hotels i establiments turístics a peu de pistes han arribat a fregar el ple. Com a exemple, l’ocupació a l’hotel de Port Ainé és del 95% aquests dies. La vicepresidenta del Patronat, Rosa Pujol, va indicar que es compliran els pronòstics pel que fa a venda de forfets durant les festes nadalenques. Els dies amb més afluència de visitants han estat entre el 29 de desembre i l’1 de gener.

L’assistència d’esquiadors a les pistes ha estat molt alta. L’estació de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, va tenir un total de 3.123 esquiadors ahir, mentre que al Pallars Sobirà, Port Ainé va reunir 2.325 persones i Espot, 1.375.

Més de 3.100 van esquiar ahir a l’estació de Boí Taüll, 2.325 a Port Ainé i més de 1.300 a Espot

Els resultats de la campanya de Nadal es preveuen dels millors, en la mateixa línia que els del passat pont de la Puríssima, dates en les quals les pistes van vendre més de 65.000 forfets, la qual cosa va representar un impacte econòmic per a les comarques de muntanya de dotze milions d’euros. Segons Pujol, si la tònica es manté i el temps acompanya, s’espera arribar als més d’1.350.000 forfets venuts en tota la temporada, que està previst que acabi després de Setmana Santa, el 13 d’abril.

Tot just reobrir la C-13, el turisme va experimentar un repunt al Sobirà i es va afegir al de la resta del Pirineu. Hi va contribuir el fet que durant els dies que va estar tancada aquesta via, els turistes van poder arribar a les destinacions al Pallars a través del port de la Bonaigua, obert gràcies al bon temps que es registra a les comarques de muntanya durant tots els Nadals. No obstant, aquesta situació va motivar les queixes d’alcaldes i del sector hoteler (vegeu el desglossament).

Ticó va indicar que la màxima preocupació del territori és que en ple segle XXI “hem d’anar a l’hospital de Vielha o de Tremp. Per anar a Aran hem de passar pel port de la Bonaigua, on les millores que es porten a terme no són suficients si les nevades són intenses, i per anar a la capital del Jussà hem de recórrer 72 quilòmetres”.

Per aquesta raó, Ticó va indicar que el pas subterrani és necessari per garantir l’entrada i sortida en el Pallars Sobirà. A més, asseguraria l’afluència del turisme, un sector primordial per a l’economia del territori.

Les valls d’Àneu reclamen el túnel de la Bonaigua

Els ajuntaments de la Guingueta d’Àneu, Alt Àneu i Espot s’han afegit a la reclamació del consistori d’Esterri d’Àneu per reivindicar el túnel de la Bonaigua després de l’allau de la C-13 a finals del mes passat. L’alcalde d’Esterri, Pere Ticó, va assegurar que tots els municipis que formen la Mancomunitat de les valls d’Àneu coincideixen en aquesta exigència i que estan redactant un manifest que enviaran a la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

L’estació de Boí Taüll plena d’esquiadors durant la jornada d’ahir.

L’estació de Boí Taüll plena d’esquiadors durant la jornada d’ahir.B T

tracking