SEGRE

MUNICIPIS ACCESSIBILITAT

Cervera renovarà 2 accessos des de la travessia de l'N-II

Reivindicats per la Paeria des de fa més d’una dècada

L’entrada a la capital pels locals de la Creu Roja.

L’entrada a la capital pels locals de la Creu Roja.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Cervera remodelarà dos accessos des de la travessia de l’antiga N-II, un a l’entrada a la ciutat pels locals de l’antiga Creu Roja i un altre a la zona industrial on es troba Cervitrans.

En el primer, els vehicles que van en direcció Barcelona no poden efectuar el gir cap a l’interior de Cervera i han de fer un canvi de sentit a la rotonda situada a un quilòmetre. En el segon, els vehicles que van en direcció Tàrrega tampoc poden girar a l’esquerra per entrar a la zona industrial, per la qual cosa es veuen obligats a fer un canvi de sentit a la població de la Curullada, a 2 quilòmetres.

Segons l’alcalde, Ramon Augé (JxCAT), es tracta de dissenyar en aquests trams de la carretera dos illots que permetin el gir. Segons Augé, són dos punts importants, un per ser l’accés a la zona nord de la ciutat i l’altre, per l’activitat que es projecta a Cervitrans, que en l’actualitat acull el centre de fabricació d’Iberspa. Aquesta empresa va quedar calcinada per un incendi el mes de juliol passat i es va veure obligada a traslladar-se a aquesta zona del polígon. A més, Augé va explicar que els propietaris de Cervitrans projecten també noves naus industrials per acollir més empreses.

En els dos casos es tracta de millores que van quedar pendents el 2008, quan la travessia de la carretera N-II depenia de l’Estat i havia de traspassar-se a la ciutat. Llavors es va traspassar a la Generalitat sense que aquesta hi hagi portat a terme cap millora fins al moment.

S’ha de recordar que en aquesta mateixa època, a Tàrrega, l’Estat espanyol va finançar el quaranta per cent de la renovació de la travessia, pressupostada en 11 milions d’euros.

Reunió amb el Govern per plantejar possibles solucions L’alcalde va explicar ahir que el proper dia 17 es reunirà a Cervera amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, per tal de plantejar-li fórmules per poder sufragar aquesta actuació. Augé va explicar que en la reunió es debatrà també la necessitat de millorar l’accés al nucli agregat de la Prenyanosa, on la carretera ha registrat diversos enfonsaments a causa de la fragilitat del ferm, que ara cal reparar. Les millores en aquests punts estan aturades des de fa dotze anys i la Paeria de Cervera vol un acord per executar obres.

tracking