SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'Urgell vol afegir-se a la recollida de brossa porta a porta en menys de quatre anys

Com la Segarra, el Pallars Sobirà, part del Segrià i alguns pobles del Solsonès || El consell traurà a concurs l’estudi per estendre a tota la comarca aquest sistema, que ja apliquen Verdú i Castellserà

Fotograma d’un vídeo demostratiu que ensenya com utilitzar els premsadors de botelles i llaunes.

Fotograma d’un vídeo demostratiu que ensenya com utilitzar els premsadors de botelles i llaunes.AJUNTAMENT DE TÉRMENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Urgell implantarà en menys de quatre anys la recollida d’escombraries a tota la comarca. Aquesta és la previsió del consell, que traurà a concurs en els pròxims dies la redacció d’un estudi per aplicar aquest sistema, tal com fan la Segarra, el Pallars Sobirà, part del Segrià i algunes poblacions del Solsonès. A l’Urgell ja ho fan els municipis de Verdú i Castellserà. D’aquesta manera, esperen augmentar el reciclatge i reduir els rebutjos que acaben a l’abocador (vegeu les claus).

El president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va explicar ahir que l’objectiu és que a tota la comarca funcioni la recollida porta a porta durant aquest mandat, abans de les eleccions municipals del 2023, si bé no va concretar cap data per iniciar-ne la implantació. Aquest era precisament un dels objectius que es van marcar quan va ser investit per presidir l’ens comarcal.

L’estudi costarà prop de 60.000 euros. L’Agència de Residus de Catalunya pagarà un 75% i la resta, el consell. Haurà d’estar a punt d’aquí a tres mesos i inclourà la recollida de Tàrrega, ja que la societat Urgell Net gestiona les escombraries de tota la comarca. La capital ja va manifestar setmanes enrere la intenció d’aplicar aquest sistema. “L’estudi ens dirà si és viable implantar-lo a tot Tàrrega o si és millor començar en alguns barris. També constatarà problemes que poden tenir municipis amb carrers estrets i moltes escales com Guimerà”, va apuntar Balcells. Va assenyalar Verdú com a “model a seguir” per a la comarca i es va mostrar partidari d’aplicar el sistema porta a porta a tots els municipis ja que “la implantació parcial és més fàcil però té riscos”. Va dir que, en ocasions, pobles amb contenidors reben escombraries de veïns de pobles pròxims amb recollida porta a porta. És una cosa que ja han denunciat algunes poblacions del Segrià.

Térmens reparteix 500 aparells per premsar envasos L’ajuntament de Térmens ha iniciat el repartiment de 500 premsadors de botelles i llaunes a totes les famílies del municipi al constatar que aquest és el residu que més es recicla a la població, segons va explicar l’alcaldessa, Concepció Cañadell. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és continuar conscienciant els veïns sobre la importància de reciclar i ajudar en aquesta tasca”, va explicar. Va afegir que Térmens és un dels municipis que millor reciclen, amb un percentatge del 50,46%, de manera que arriba a l’objectiu fixat per la UE al 2020. El consistori ha adquirit 580 premsadors que es repartiran entre els habitatges que constin al padró de les escombraries. El consistori ha invertit 10.000 euros en la compra d’aquests estris. Cañadell va recordar que aquest any també es repartiran carros de reciclatge plegables per facilitar el transport de la brossa fins a les illes de contenidors a les persones majors de setanta-cinc anys que viuen soles.

tracking