SEGRE

ESQUÍ FORMACIÓ

Monitors de Port Ainé denuncien que “els deixen sense feina”

Conflicte entre centres de formació de l’estació i un proveïdor de l’hotel Port Ainé 2000 || Exigeixen a Ferrocarrils una solució i no descarten mobilitzacions

Els monitors d’esquí ahir abans de la reunió amb els alcaldes i representants del consell i FGC.

Els monitors d’esquí ahir abans de la reunió amb els alcaldes i representants del consell i FGC.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els monitors d’esquí i snowboard que treballen a les escoles de l’estació de Port Ainé (una trentena) van denunciar ahir la pèrdua “sobtada” de feina per un conflicte entre els centres i un proveïdor que gestiona una gran part dels packs escolars i d’allotjament a l’hotel Port Ainé 2000. Segons aquest col·lectiu, des de la setmana passada han arribat a l’estació “nous professors d’altres estacions” per ensenyar a esquiar els clients que s’allotgen a l’hotel. Per això, van denunciar que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), empresa pública titular de l’estació i de l’hotel, permeti que altres empreses privades els “devaluïn” les condicions laborals i substitueixin els monitors locals per treballadors externs, segons van exposar en un comunicat. Aquest col·lectiu va al·legar que, si aquesta situació continua així, hauran de reduir les plantilles, “cosa que deixarà moltes famílies sense ingressos i generarà un impacte negatiu al territori”.

Van assegurar que amb aquesta actuació FGC s’allunya de la voluntat de gestionar l’estació d’esquí per afavorir el territori i els seus veïns. Van exigir que, com a empresa pública, ha d’aportar una solució al conflicte. El col·lectiu no va descartar mobilitzacions per defensar els llocs de treball.

Per la seua part, fonts de FGC van apuntar ahir que es tracta d’una desavinença entre un proveïdor de l’hotel i els monitors. “No podem posicionar-nos, encara que farem de mediadors per trobar-hi una solució”, van dir. Aquest gestor turístic ha optat per monitors propis per fer classes d’esquí en lloc de contractar els serveis dels centres de Port Ainé. Ahir els monitors del Sobirà van convocar una reunió amb alcaldes, el consell i membres de Ferrocarrils.

Lliure mercat per exercir de monitors a les pistes d’esquí Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) van explicar ahir que el proveïdor Ski Gestión, empresa del grup Gestión 2000 Agencia de Viajes amb seu a València, els va sol·licitar un pack d’allotjament a l’hotel sense comptar amb les hores de formació per a la pràctica d’esquí. Aquesta firma ha optat per “portar” els seus propis monitors per fer les classes en lloc de contractar en els centres de l’estació de Port Ainé. Les mateixes fonts van explicar que abans de l’inici de la temporada, FGC va adjudicar a les quatre escoles de Port Ainé, agrupades en una UTE, a través d’un concurs públic les classes d’esquí a l’estació. Val a recordar que l’agència de viatges valenciana Gestión 2000 també va optar el mes de novembre passat sense èxit a comprar el resort de Boí Taüll, que finalment va ser adquirit pel grup del portal web Esquiades.

tracking