SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire compleix deu anys construint el segon hangar

Estudien vols amb la bielorussa Belavia

Imatge dels moviments de terra per construir el nou hangar a l’aeroport d’Alguaire.

Imatge dels moviments de terra per construir el nou hangar a l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire compleix deu anys amb l’anunci de la construcció d’un segon hangar, que se sumarà al que té el Reial Aeri Club i que es va construir l’any 2016. El secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va explicar ahir que el nou hangar serà una estructura inflable que es fabricarà amb una tela de fibra recoberta de PVC que s’ancorarà al terreny.

Així mateix, va afirmar que tindrà una àrea útil de 450 metres quadrats i que serà el primer al món a ser tancat, cosa que en millorarà l’eficiència energètica. Està previst que en les pròximes setmanes es tregui el concurs per a l’ocupació de l’equipament, que podrà acollir un avió de mercaderies de mida mitjana.

D’altra banda, el consolat de Bielorússia va anunciar ahir en una nota que els propers dies 30 i 31 de gener una delegació catalana, encapçalada per Gavín, visitarà la ciutat bielorussa de Minsk, on coneixerà els plans per a la implantació a Lleida d’una firma d’electrobusos (BKM Holding) i veure la possibilitat que l’aerolínia Belavia, amb vols regulars a Barcelona i Reus, pugui oferir un vol setmanal a Alguaire a l’hivern.

tracking