SEGRE

INFRAESTRUCTURES CIRCULACIÓ

Queixes del transport pel veto a anar per l'N-230 des de Benavarri

Calendari hivernal per l’esquí que el Govern posarà en marxa a final de mes

Vista del tram de l’N-230 a la sortida del túnel fins a l’entrada a Vielha.

Vista del tram de l’N-230 a la sortida del túnel fins a l’entrada a Vielha.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veto a la circulació de camions a l’N-230 a l’hivern durant la temporada d’esquí que s’amplia des de la frontera fins a Benavarri, així com el canvi d’horaris i dies, ha provocat malestar i indignació en el sector del transport que ho considera un seriós límit a la seua activitat. Es pot recordar que a petició d’Aran, tant la Direcció General de Trànsit (DGT) com el Servei Català de Trànsit han acordat limitar el trànsit de camions des de Benavarri fins a la frontera amb França mentre que abans el trajecte era del túnel de Vielha al límit transfronterer. També han variat els dies. El veto s’aplicarà els divendres entre les 17.00 i les 24.00 hores des de Benavarri a la frontera gal·la, i els diumenges no podran circular de les 13.00 a les 19.00 hores en sentit contrari. Anteriorment, el veto era els divendres i dissabtes (vegeu SEGRE del dia 12).

La mesura ja està aprovada per la DGT i ha estat publicada al BOE, mentre que Trànsit també l’ha ratificat però està pendent de ser publicada al Diari Oficial de la Generalitat per a la seua entrada en vigor, que es preveu per al divendres de la setmana que ve. De fet, aquesta aprovació condiciona la posada en marxa a tota l’N-230 ja que travessa alternativament municipis de Lleida i Osca.

L’Associació Provincial Empresarial de Transport de Mercaderies per Carretera de Lleida, Asotrans, preveu que en aquest marge de temps l’Administració pugui escoltar les seues queixes, ja que considera una greuge que no es pugui circular per 120 quilòmetres, atès que als 36 vetats fins ara se n’afegeixen 84 més si la limitació es fixa des de Benavarri. La portaveu, Sílvia Llobet, va indicar que serà una gran perjudici per a les empreses de la zona a favor del turisme de l’esquí.

De fet, l’entitat va plantejar ahir les seues queixes al subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, que les traslladarà a la DGT.

Satisfacció a Aran a l’estudiar-se altres propostes per a la carretera

El síndic d’Aran, Francés Boya, va assenyalar ahir que el fet que l’Estat hagi descartat les propostes del Govern del PP per a l’N-230 al seu pas per Aran és motiu de satisfacció per al territori ja que ara està disposat a analitzar altres alternatives que arribin fins a la frontera, entre les quals la del túnel per salvar el bosc de Baricauba (vegeu SEGRE d’ahir). No obstant, segons Boya hi ha altres propostes que s’han plantejat des del Conselh d’Aran per poder enllaçar amb la frontera francesa. L’opció per la qual es decantava el Govern central fins ara contemplava diversos viaductes i una calçada de tres carrils que circumval·lava Vielha i que rebutgen la Val, el consistori de Vielha, la Diputació i la Generalitat.

tracking