SEGRE

MUNICIPIS IMMOBLES

Un centenar d'habitatges tapiades al grup Sant Isidre de Mollerussa

El bloc C ja ha estat declarat en ruïna.

El bloc C ja ha estat declarat en ruïna.J.G.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Sant Isidori de Mollerussa compta amb un centenar d’habitatges tapiats dels 160 existents. Uns 65 formen part dels dos blocs que han estat declarats en ruïna tècnica i econòmica: uns quaranta del bloc A i uns 25 del C. D’aquest últim, s’ultimen els convenis per procedir a desallotjar-lo.

També s’han tancat habitatges dels altres dos blocs l’expedient de ruïna tècnica dels quals s’està ultimant, en aquest cas com a mesura de seguretat, ja que es troben en males condicions i per evitar que siguin ocupats. Són 18 al bloc B i 21 al D.

La Generalitat i l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell van iniciar l’any 2017 el procés per declarar en ruïna Sant Isidori. El bloc A es troba totalment desallotjat i el pròxim pas serà dur a terme la seua demolició, un procés que es repetirà al bloc C i el cost de la qual assumirà la Generalitat, amb un pressupost de 100.000 euros per bloc. Els propietaris que viuen en aquest grup i no compten amb altres habitatges han estat reallotjats a edificis de protecció oficial a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Malgrat tot, molts propietaris s’han mostrat frustrats amb el procés. Carmen Montes, propietària de 81 anys, va explicar que amb aquesta actuació perdrà fins a dos habitatges, per la qual cosa va exigir una compensació econòmica.

tracking