SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

El centre d'INEFC de la Seu s'ubicarà dos anys a Les Monges a l'espera de la nova seu

L’ajuntament descarta la Ciutadella per llunyania i també el Seminari perquè acollirà un centre de salut mental || El conveni institucional perquè es posi en marxa aquest curs es firmarà ben aviat

El centre de Les Monges de la Seu que acollirà durant dos anys els estudis d’INEFC.

El centre de Les Monges de la Seu que acollirà durant dos anys els estudis d’INEFC.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va assegurar ahir que el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, coordinat per Inefc i adscrit a la Universitat de Lleida (UdL), es desenvoluparà “durant dos cursos” a les instal·lacions municipals del centre cultural Les Monges, a l’espera de disposar d’un edifici propi de nova planta al municipi. Estarà “ubicat a prop de les instal·lacions esportives de la ciutat” i, durant els dos primers anys, els alumnes compartiran espais amb els estudiants de la UNED.

L’ajuntament ha descartat ubicar els estudis universitaris d’INEFC que oferirà la ciutat a partir del pròxim 2020-2021 en els dos espais proposats inicialment: la Ciutadella de Castellciutat, per llunyania amb el nucli urbà, un espai que fa anys va acollir activitat formativa d’estudis superiors (de l’escola d’hoteleria Joviat); ni en instal·lacions del Seminari Diocesà, on el bisbat projecta un centre de salut per a persones amb malalties mentals.

S’implantarà de forma gradual i es preveu acollir més de 400 estudiants

Les diferents institucions que faran possible el desenvolupament dels estudis universitaris a l’Alt Urgell, la UdL, Generalitat, Diputació, l’ajuntament de la Seu i INEFC, firmaran ben aviat el conveni de col·laboració amb la voluntat, segons l’alcalde, Jordi Fàbrega, que el curs pugui iniciar-se el mes de setembre vinent per convertir la capital de l’Alt Urgell “en epicentre formatiu de professionals de les diferents àrees del coneixement en tot allò relacionat amb el món de la muntanya i de la naturalesa del Pirineu catalans”.

A part d’utilitzar el centre cultural de Les Monges, els universitaris també tindran a la seua disposició la resta dels equipaments esportius municipals, com el Parc del Segre, els pavellons poliesportius o el camp de futbol.

La secretaria general de l’Esport de la Generalitat, per la seua part, garantirà el finançament per al funcionament ordinari del nou centre universitari i la Diputació col·laborarà en el cost de construcció del nou equipament.

La implantació dels estudis es farà de manera gradual i quan estiguin totalment desenvolupats podrà acollir més de 400 estudiants universitaris a la ciutat.

El ple de la Seu d’Urgell ja va ratificar el mes passat una partida de 3,3 milions d’euros d’inversions en la qual s’inclou la construcció del centre de l’INEFC.

tracking