SEGRE

PRINCIPAT TRIBUNALS

Andorra reprèn de nou el judici pel 'cas BPA'

Presumpte blanqueig de capitals

Un moment de la vista oral del judici.

Un moment de la vista oral del judici.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de les Corts del Principat d’Andorra va reprendre ahir la vista de la primera de les causes del cas BPA, també conegut com a cas Gao Ping, per la relació que té amb la màfia xinesa i blanqueig de capitals.

La sessió va començar ahir amb les qüestions prèvies per part dels lletrats després de descartar una nova paralització del procés sol·licitada per l’advocat d’un dels acusats. Hi ha 24 exgestors i exdirectius de BPA acusats de blanquejar capitals del grup criminal xinès liderat per Gao Ping, que operava a Espanya, i la fiscalia sol·licita un total de 141 anys de presó. Les multes sol·licitades per la fiscalia sumen 832 milions d’euros i 240 anys d’inhabilitació.

La pena més alta és per a l’exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, per al qual demanen fins a vuit anys de presó i cent milions d’euros de multa. A part dels 24 processats i la fiscalia, a la sala també hi haurà present l’advocat del Govern d’Andorra, que és una de les parts acusadores en aquest llarg procés judicial al Principat.

No hi seran presents cap dels actors civils, que un a un han desestimat ser part en aquest cas.

tracking