SEGRE

EQUIPAMENTS ENSENYAMENT

Ajuntament i Educació veuen “inevitable” el tancament del Guimerà i les famílies protesten

Pares i mares dels alumnes es van concentrar ahir abans de la reunió per manifestar la seua postura.

Pares i mares dels alumnes es van concentrar ahir abans de la reunió per manifestar la seua postura.MARC CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director dels serveis territorials de Lleida, Carles Vega, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, van comunicar ahir de manera oficial a les famílies dels alumnes de l’escola Àngel Guimerà la clausura progressiva del centre, la qual cosa implica que ja no s’hi oferirà P3 a partir del pròxim curs escolar i que en un màxim de nou anys el col·legi deixarà d’existir com a Centre d’Atenció Educativa Preferent (Caep). La notícia no va ser ben rebuda per les famílies dels alumnes, que consideren que ha estat una “decisió poc premeditada i unilateral” en la qual no se’ls ha tingut en compte, de manera que van anunciar que es mobilitzaran amb l’objectiu de revertir la situació.

“Des del consistori estem molt preocupats pel nivell de segregació que hi ha al centre i creiem que la mesura suposarà una millora per als alumnes”, va explicar Vidal, que va sentenciar que “el tancament és inevitable”.

Vidal va assegurar que quan l’escola tanqui es continuarà utilitzant l’edifici com a centre de formació

En aquesta mateixa línia, Vega va recordar que el Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya inclou “el tancament de centres públics en què es constati la impossibilitat de revertir la situació de segregació”, i que en el cas del Guimerà “és irresoluble malgrat que l’equip docent treballi de manera excel·lent”. Alhora, Vega va recordar que “les Ampes de la resta de centres ofereixen més activitats lectives extraordinàries així com ajuts per a material escolar, entre d’altres, a les famílies amb un perfil socioeconòmic determinat, fet que es tradueix en més oportunitats”.

D’altra banda, Macarena Santos, mare d’alumnes del centre, va lamentar que “no s’hagin explorat altres alternatives per justificar el tancament de l’escola”, alhora que va opinar que “la diversitat cultural és bona tant per a la ciutat com per als nens”. En aquesta mateixa línia es va expressar la representant de l’Ampa, Ana María Fernandez, que va afegir que “ens mobilitzarem per exigir que trobin una solució diferent a la del tancament”.

En un altre ordre de coses, el PSC de Balaguer va registrar ahir una moció perquè es debati al ple d’avui en la qual reclama “evitar el tancament de l’escola Àngel Guimerà” al tractar-se d’un element clau “per a la cohesió i el desenvolupament del centre històric”.

En aquest sentit, el portaveu Carlos García va demanar “crear una taula de treball amb tots els implicats per buscar una solució i desenvolupar un projecte educatiu que asseguri el futur d’aquest centre”.

Lleida no assegura que el Cervantes tingui P3 d’aquí a dos cursos La regidora d’Educació a l’ajuntament de Lleida, Sandra Castro, va afirmar ahir a UA1 Ràdio Lleida que la Paeria no pot garantir la continuïtat de la línia de P3 al col·legi Cervantes a partir del curs 2021-2022. Va explicar que pròximament es crearà una taula de diàleg, liderada per Educació, en què es decidirà el seu futur i que “qualsevol decisió es prendrà amb el centre, la comunitat educativa i altres entitats del barri”. Va dir que “no tenim la voluntat de tancar l’escola, però que si en aquesta taula es considera que la millor opció seria iniciar un projecte nou en un altre edifici, sí que implicaria un tancament progressiu. Però a hores d’ara no hi ha res decidit”. Va assenyalar que l’actual edifici necessita una rehabilitació, “però s’hauria de fer una inversió molt potent”. Per aquest motiu, va afegir que una de les qüestions que s’hauran de plantejar és si aquesta inversió revertiria l’actual segregació.

tracking