SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Treballs per restituir la xarxa d'aigua de set municipis que es va endur la riuada

Del consistori de Vinaixa i la Mancomunitat perquè estigui a punt abans de l’estiu

Vista de Vinaixa després de la riuada de l’octubre del 2019.

Vista de Vinaixa després de la riuada de l’octubre del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Vinaixa i la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues treballen per restituir les canonades d’aigua de boca arrasades per la riuada de l’octubre abans de l’estiu. Segons l’alcalde d’aquesta població, Josep Maria Tarragó, l’avinguda es va emportar un tram de més de 600 metres que proveeix aquesta població, Tarrés, l’Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, els Omellons i Senan, aquesta última població a Tarragona. Per ara, s’ha instal·lat un bypass per subministrar aquestes poblacions des de Vinaixa. Tanmateix, amb el cabal que se serveix durant els mesos d’hivern no n’hi haurà prou per als mesos d’estiu, ja que es multiplica el consum significativament. Segons el president de la Mancomunitat, Francesc Esquerda, s’hauran de construir dos conduccions per garantir aquests proveïments.

Aquesta actuació representarà una inversió de gairebé 620.000 euros que també inclou la restitució d’un quilòmetre de clavegueram que l’aigua es va emportar també a la riuada del mes d’octubre passat a Vinaixa. Segons Tarragó, en l’actualitat les aigües fecals discorren a cel obert fins a la vall Brugosa que desemboca a la Femosa.

Per aquesta raó, la intervenció és urgent per motius d’higiene i salubritat ja que el municipi no té depuradora, per la qual cosa “cal entubar al més aviat possible”. Altres conseqüències de la riuada que també s’hauran de solucionar és la reconstrucció del camí de la Trilla i la plaça dels Arbres, seriosament danyats per la inundació, així com una presa d’aigua perquè els agricultors puguin omplir les cisternes. Tant el consistori com la Mancomunitat han sol·licitat ajuts al Govern i a l’Estat.

Vinaixa destina 55.000 euros per a una zona de lleure i deu autocaravanes L’ajuntament de Vinaixa crearà una zona d’autocaravanes per a deu vehicles amb tots els serveis dins del pla de dinamització local i de promoció turística de la vall de Vinaixa, que suposarà una inversió de més de 55.000 euros. Per executar aquest projecte, el consistori compta amb ajuts de la Generalitat. També preveu invertir prop de 60.000 euros per resoldre els danys a les piscines, on l’avinguda del mes passat va provocar que es desprenguessin diverses rajoles, a més de perjudicar seriosament la maquinària. L’alcalde, Josep Maria Tarragó, va remarcar que el recinte municipal té més de vint-i-cinc anys, per la qual cosa aquesta reforma revitalitzarà el complex. Comptarà amb ajuts de la Diputació.

tracking