SEGRE

MOBILITAT APARCAMENTS

La Paeria de Cervera prohibirà estacionar a la plaça Major

Per reduir el trànsit en aquesta zona amb prioritat per a vianants || Els vehicles podran accedir als pàrquings privats

Les places d’aparcament de la plaça Major s’eliminaran.

Les places d’aparcament de la plaça Major s’eliminaran.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Cervera va donar llum verda en el ple d’ahir dijous a eradicar la desena de places d’estacionament que fins ara tenia la plaça Major. Segons l’alcalde, Ramon Augé (JxCat), el consistori pretén evitar així la congestió que provoquen els vehicles aparcats en aquesta zona, així com reduir el trànsit, ara freqüent, d’automòbils pel carrer i la plaça Major, espais on els vianants tenen prioritat de pas.

Augé va recordar que l’entorn d’aquesta part del centre històric ja disposa d’altres àrees d’estacionament a la plaça de Cal Racó i al Portalet. Després d’eliminar les de la plaça Major, el pas de vehicles continuarà estant permès a la zona, per donar accés als vehicles als aparcaments privats en mans de veïns de la zona.

El ple de Cervera va acordar canviar l’horari de la zona blava i mantenir les tarifes actuals

El consistori també va aprovar ahir en el ple modificar els horaris de les zones blaves. Fins ara eren de 10.00 a 14.00 hores al matí; i de 17.00 a 21.00 hores a la tarda. Amb aquesta modificació, l’horari matutí passarà a ser de 9.00 a 13.00 hores, i el de tardes serà des de les 17.00 fins a les 20.00 hores. Segons Augé, els nous horaris són similars als de la resta de poblacions de les comarques del pla de Lleida amb aparcaments de pagament.

El que no es modificarà són les tarifes per estacionar a la zona blava de Cervera, que es troben entre les més baixes de les comarques de Lleida amb un cost de trenta cèntims per aparcar cinquanta minuts i de noranta cèntims per estacionar-hi dos hores. En el cas de la plaça Major, el preu de la zona blava era especial i costava deu cèntims per estacionar mitja hora, que era el temps màxim permès. Cervera disposa actualment de prop de 140 estacionaments regulats a la zona blava.

En un altre ordre de coses, Augé va apuntar ahir que la Paeria està buscant una solució per als problemes de viabilitat econòmica de la llar d’infants concertada La Baldufa. Per a Augé és important mantenir aquesta segona llar d’infants, ja que cobreix les necessitats dels veïns de la zona nord de Cervera. Si bé els contactes es troben en una fase molt preliminar, Augé va explicar que demanarà ajuts a la Diputació de Lleida i també a la Generalitat.

Entre les possibles solucions per assegurar si l’equipament té continuïtat, el consistori no descarta la possibilitat que aquest espai passi a ser de gestió municipal.

tracking