SEGRE

FORMACIÓ CENTRE CANÍ

Un centre caní a les Borges organitza cursos per ensinistrar gossos trufaires

El centre ja ha format més de vint ensinistradors en dos anys.

El centre ja ha format més de vint ensinistradors en dos anys.CAN LAURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola canina Can Laura, a les Borges Blanques, ofereix cursos a propietaris de gossos perquè aprenguin a ensinistrar els seus animals amb la finalitat que trobin tòfones.

Els també anomenats diamants negres de la gastronomia poden superar fàcilment els 400 euros per cada quilogram al mercat.

Francesc Martín, un dels emprenedors al capdavant d’aquesta iniciativa, va explicar que “el curs consisteix en dos dies de formació al recinte de l’escola, un és de teoria i l’altre per tal d’introduir la matèria primera als gossos, i dos dies més de pràctiques a les finques de trufes silvestres i conreades que l’empresa Tòfona de la Conca té a Tarrés i a Vimbodí i Poblet”, i va afegir que “en les dos edicions que portem del curs, que normalment fem al mes de maig, ja hem format més d’una vintena d’ensinistradors”. En la mateixa línia, des de Can Laura també ofereixen un certificat avalat per la Reial Societat Canina Catalana per als gossos que superin un examen en el qual se’ls avalua les aptituds per trobar trufes.

Segons Martín, el fet que un gos tingui aquest certificat és “una garantia perquè si algú vol comprar un animal amb la finalitat de realitzar aquesta activitat no sigui estafat”.

tracking