SEGRE

TECNOLOGIA SOCIAL

Una app per donar el condol a les famílies de difunts

Solsona i Linyola ja la fan servir i altres municipis de Lleida s’ho plantegen || Permet respondre amb notes d’agraïment

L’aplicació està disponible tant per a Android com per a iOS.

L’aplicació està disponible tant per a Android com per a iOS.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Municipis de Lleida estan adoptant una aplicació per a mòbils que permet als veïns donar el condol a familiars dels difunts de la localitat, mentre que aquests poden respondre amb notes d’agraïment. Linyola la utilitza des de fa mesos, Solsona des d’aquesta setmana i n’hi ha d’altres amb perspectives per incorporar-la pròximament.

Aquesta aplicació, que s’anomena Solidalis, permet donar les condolences a la família d’un difunt i a la vegada rebre una notificació que anuncia el dia, l’hora i el lloc on se celebrarà un vetllatori acompanyat d’un missatge i una imatge.

La plataforma permet als usuaris seguir els anuncis dels tanatoris que hi estan adherits

“L’app trasllada als smartphones el que tenen les grans funeràries en les seues pàgines web de forma instantània, per la qual cosa és una manera d’aprofitar les noves tecnologies al sector millorant el servei”, va explicar Francesc Casals, responsable de la companyia, que a la vegada va destacar que “és molt senzilla i intuïtiva de fer servir”.

Un dels avantatges que ofereix aquesta aplicació és el fet de poder enviar un missatge de condol als familiars i amics propers del difunt de manera privada i també triant el moment i el lloc per poder fer-ho. Mitjançant aquest sistema, la família rep tres dies després de publicar l’anunci un “llibre digital” amb tots els missatges rebuts. Per la seua part, la persona responsable de l’anunci pot respondre als missatges de condol que rep amb una nota d’agraïment. En aquesta mateixa línia, l’aplicació permet compartir l’anunci mitjançant l’aplicació de missatgeria mòbil WhatsApp o bé correu electrònic. Està previst que Solsona provi l’aplicació gratis durant sis mesos i, en cas que tingui èxit entre els veïns, la incorpori de manera permanent, per tal de millorar així la comunicació sobre les defuncions en els municipis de la comarca en els quals el tanatori municipal dóna servei.

Útil per a persones que passen temps fora del seu municipi

Aquesta plataforma, útil tant per a les empreses funeràries com per a les famílies dels difunts i els seus pròxims, pot ser d’ajuda per a persones que passin molt de temps fora del seu municipi, ja que permet rebre informació sobre difunts de manera immediata. Se suma a altres nous canals de difusió com ara els pregons digitals, encara que introdueix novetats com la possibilitat d’expressar condolences i agrair-les. Així mateix, l’app incorpora geolocalització per poder donar a conèixer el lloc en el qual es farà el funeral o la ubicació del tanatori que acollirà el vetllatori.

tracking