SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Condemnat un camioner per manipular el tacògraf del seu vehicle

Pena de sis mesos de presó i multa de 1.080 euros || Denunciat per col·locar un imant que inhibia l’aparell mentre conduïa

Imatge de la matrícula falsa.

Imatge de la matrícula falsa.MOSSOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha condemnat a sis mesos de presó i a una multa de 1.080 euros un camioner lleidatà que va manipular el tacògraf del seu vehicle. El tribunal considera que és autor d’un delicte de falsificació de document públic al considerar que “els registres generats per un tacògraf són documents oficials a efectes juridicopenals. I la manipulació fraudulenta d’un tacògraf que doni com a resultat l’alteració de registres de l’instrument, realitzada amb la finalitat d’esquivar controls policials i administratius, constitueix un delicte de falsedat documental, sancionat penalment com un delicte de falsedat documental”.

La infracció va ser detectada el 9 de març del 2016 a l’autopista AP-7 al seu pas per Aiguaviva (Girona). Els Mossos van descobrir que el camió que conduïa un lleidatà tenia “col·locat un imant a la part metàl·lica del sensor de moviment de l’aparell obligatori que n’inhibia el funcionament i provocava que el tacògraf registrés un descans mentre circulava, generant així documents físics digitals a presentar davant de l’administració no ajustats a la realitat del trajecte i descansos reglamentaris realitzats”.

El Suprem considera que els registres del tacògraf són “documentis oficials a efectes jurídics”

Un jutjat penal de Girona va imposar al conductor acusat la condemna de mig any de presó i una multa de 1.080 euros. El camioner la va recórrer davant l’Audiència de Girona, que la va revocar i el va absoldre al considerar que els registres manipulats del tacògraf no constitueixen una simulació documental.

Tanmateix, la Fiscalia va presentar un nou recurs davant del Tribunal Suprem, que revoca l’absolució de l’Audiència de Girona i condemna el camioner en una sentència que ja és ferma.

Caçada amb matrícula falsa per no pagar multes de 80.000 euros

Els Mossos han denunciat penalment per un delicte de falsificació una conductora del Vallès Oriental que utilitzava una matrícula falsa per no pagar les multes de radar. El seu cotxe havia arribat a acumular vuitanta sancions per valor de 8.000 euros en un termini de dos anys. La investigació va determinar que la matrícula que portava no era l’originària i variava un sol número, en concret canviava un 9 de la real per un 7, a la falsificada. Els agents també van observar que el vehicle tenia uns cargols a la placa de matrícula posterior que facilitaven l’estafa.

Imatge de la matrícula falsa.

Imatge de la matrícula falsa.MOSSOS

tracking