SEGRE

Els robatoris en domicilis a Lleida s'eleven a dos cada dia

L’Urgell i la Segarra denuncien inseguretat arran d’una nova onada de casos

Xarrada que van oferir els Mossos el 22 de gener passat a Verdú davant d'una onada de robatoris.

Les comarques de Lleida registren dos robatoris amb força cada dia en domicilisSegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Lleida registren una mitjana diària de dos robatoris amb força en domicilis, segons les estadístiques de criminalitat del ministeri de l’Interior, que recullen dades de tots els cossos policials. Així, només en els nou primers mesos de l’any passat, s’havien comptabilitzat 581 casos a la província.

Aquesta xifra representa un lleu descens respecte al mateix període de l’any anterior, concretament del 7,2%, quan es van produir 626 casos fins al setembre i 816 en el total anual. Es tracta d’unes xifres que s’han mantingut al llarg dels últims anys però que generen inseguretat entre els ciutadans. La ciutat de Lleida és la localitat de Ponent que, per raons òbvies, va comptabilitzar més casos l’any passat. Fins al setembre hi va haver 265 denúncies, la qual cosa representa un 45% del total. Moltes van ser en cases i torres de les partides de l’Horta, on els veïns han demanat reiteradament més patrullatge.

D’altra banda, s’ha de destacar que des del desembre s’han anat produint noves onades de robatoris en localitats de la Segarra i l’Urgell. És el cas de Sant Guim de Freixenet, on han comptabilitzat quinze casos en menys de dos mesos. També s’han produït a Verdú, Anglesola i Estaràs, entre d’altres. Els Mossos ho investiguen i creuen que es tracta d’una banda organitzada que ve de l’àrea metropolitana de Barcelona i busca cometre els robatoris en pobles propers a l’A-2 o l’Eix Transversal per facilitar la fugida. Actuen quan és de nit, forcen els accessos i s’emporten diners i objectes de valor com joies. Els Mossos insisteixen a prendre mesures de seguretat, individuals i col·lectives. Més d’una desena de pobles de Lleida ja han instal·lat càmeres de seguretat a les entrades de les localitats per dissuadir els lladres.

Reunió dimecres amb Buch per demanar més mossos

El president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, té previst reunir-se dimecres amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per demanar-li que quan surtin les noves promocions de Mossos d’Esquadra els distribueixin tenint en compte un “component d’equilibri territorial”, va dir Balcells. El president de l’ens comarcal va mantenir una reunió el dijous de la setmana passada amb el cap de la Regió Policial de Ponent, el comissari Xavier Monclús, per tractar l’increment de robatoris en domicilis que pateix la comarca des del desembre. Monclús li va constatar la falta d’agents i li va avançar que al juny sortirà una promoció de 500 nous policies i l’any que ve 700 més. Segons Balcells, el comissari Monclús també li va explicar que el tancament de la sala de Mossos que gestionava el 112 a la regió de Ponent, prevista per a d’aquí a dos setmanes, suposarà l’increment de tres agents a la comarca. Anglesola D’altra banda, l’alcaldessa d’Anglesola, Carme Miró, té prevista una reunió amb la directora territorial d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, el proper 17 de febrer per abordar el problema i trobar mesures dissuasives per evitar lladres, ja que “entre els veïns hi ha certa alerta”, va reconèixer la primera edil d’Anglesola, informa Segre Tàrrega.

Veïns s’alerten a través de grups de WhatsApp Les noves tecnologies s’han convertit en una eina de seguretat per a molts veïns i, en certa manera, supleixen la figura del sometent o del vigilant de seguretat. En aquest sentit, molts veïns, especialment en entorns rurals, han creat grups de WhatsApp per intercanviar informació i alertar de la presència de persones i vehicles sospitosos.

tracking