SEGRE

SERVEIS ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

El consell del Pla d'Urgell destinarà 450.000 euros a l'atenció de persones sense autonomia

Unes tres-centes persones es beneficien cada any d’aquest programa d’ajuts

El ple del consell comarcal.

El ple del consell comarcal.CONSELL DEL PLA D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal del Pla d’Urgell destinarà aquest 2020 més de 450.000 euros al servei d’Atenció Domiciliària (SAD) dirigit a proporcionar atenció personal, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones o famílies amb dificultats de desenvolupament, d’integració social o manca d’autonomia personal. Així es va aprovar a l’últim ple comarcal, que es va celebrar dilluns.

En aquesta sessió es va acordar la pròrroga del contracte d’aquest servei d’atenció domiciliària primària i atenció domiciliària de la llei de Dependència.

Els Serveis Socials Bàsics realitzen un seguiment de la situació d’aspirant

Unes tres-centes persones, aproximadament, es beneficien anualment d’aquest servei inclòs a l’àrea d’atenció a les persones del consell.

Poden ser beneficiàries del Servei d’Ajuda a domicili aquelles persones i famílies del Pla d’Urgell que es troben en situació de manca d’autonomia temporal o permanent, situació de dependència o incapacitat per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana per motius físics, psíquics o socials.

Les demandes les recullen l’equip dels Serveis Socials Bàsics que fan l’estudi i seguiment de la situació social de cada aspirant.

En aquest sentit, el servei al domicili el porta a terme un equip de professionals de l’empresa adjudicatària d’aquesta prestació a la comarca del Pla d’Urgell.

Aquest ple també va donar llum verda a la proposta d’oferta pública d’ocupació del consell comarcal del Pla d’Urgell per a aquesta anualitat, que inclou els convenis en el marc del programa Treball i Formació i es va donar compte dels acords adoptats per la Junta de Govern, decrets, resolucions i informes d’intervenció relatius al compliment de la llei 15/2012.

Creix un 24% el servei de recollida d’objectes voluminosos El ple ordinari del consell comarcal del Pla d’Urgell també va aprovar l’informe relatiu al cost del servei de recollida d’objectes voluminosos a la comarca, que s’ha incrementat en un 24 per cent en relació amb el nombre de tones d’un any a l’altre. Ha passat de 749 objectes i 58,12 tones de residus recollides l’any 2018 a 1.007 objectes i 72 tones recollides.

tracking