SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Arbeca aborda millores al Mercat d'Antiguitats per evitar més queixes

Després de les votacions que avalen la permanència, posarà tanques, lavabos i pàrquings

El mercat d’antiguitats de diumenge passat a Arbeca.

El mercat d’antiguitats de diumenge passat a Arbeca.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Arbeca introduirà millores al mercat dominical de segona mà per evitar noves queixes veïnals. Així ho va assegurar l’alcalde, Sergi Pelegrí, després de les votacions d’aquest cap de setmana que avalen la seua permanència a la localitat. Una de les mesures serà la recuperació del pàrquing pròxim que va habilitar l’actual equip de govern, afectat per les riuades de l’octubre, per evitar col·lapses circulatoris. També es construiran lavabos perquè no hi hagi problemes de salubritat i higiene i es delimitarà el perímetre amb tanques de formigó per garantir la seguretat al recinte i evitar aglomeracions. A més, s’intentarà minimitzar els problemes de soroll. El consistori mantindrà la mateixa ubicació del mercadillo ja que, al principi, es va estudiar canviar-lo de lloc.

El Mercat d’Antiguitats reuneix a la població entre 100 i 120 parades i el visiten per centenars de persones, la qual cosa implica un bon negoci per a bars i establiments de restauració.

Reuneix unes 120 parades i milers de persones els diumenges i té el suport de bars i restaurants

D’altra banda, les parades d’aquest mercat paguen 6 euros cadascuna per la instal·lació a l’ajuntament els diumenges, mentre que les del mercat setmanal dels divendres en paguen 5. Totes les reformes s’aniran habilitant durant les pròximes setmanes, va explicar el regidor Francesc Roset.

D’altra banda, l’ajuntament ha licitat les obres de renovació de les piscines per 333.000 euros. S’ha de recordar que el temporal d’octubre va provocar greus danys i s’han de reconstruir abans de la temporada d’estiu. Les empreses interessades poden presentar-hi ofertes abans del dia 21 d’aquest mes.

Balaguer obre una consulta pública sobre la regulació del mercat L’ajuntament de Balaguer ha obert una consulta pública prèvia a la nova ordenança que ha de regular els mercats ambulants que se celebrin a la capital, que finalitzarà l’11 de març. El consistori vol millorar, reforçar i modernitzar el mercat setmanal. Per aquesta raó i amb caràcter previ a l’elaboració del projecte, la ciutadania podrà opinar i fer-hi propostes a través de la pàgina web municipal. Ara es regularà l’obtenció de llicències, que quedaran limitades temporalment a quizne anys o incidirà en la tipologia (verdura, roba) i la qualitat de les diferents parades. A més a més, la venda de productes de segona mà comptarà amb un espai reservat i en el cas de roba s’exigirà un certificat de neteja.

tracking