SEGRE

MEDI AMBIENT INCENDIS

Pagesos obligats a tornar ajuts pel foc amenacen de tallar carreteres

Si la conselleria d’Agricultura no convoca una reunió amb ells en deu dies

Imatge de la reunió d’agricultors afectats pel foc que es va celebrar ahir a Bovera.

Imatge de la reunió d’agricultors afectats pel foc que es va celebrar ahir a Bovera.ASAJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agricultors que el departament d’Agricultura obliga a tornar ajuts pel foc del juny amenacen de tallar carreteres llevat que la Generalitat convoqui una reunió amb ells en un màxim de deu dies. Així es va recordar ahir a la nit en una reunió a Bovera després que la conselleria els enviés una carta per informar-los que hauran de tornar les subvencions si no contracten l’assegurança de cinc anys que exigia la convocatòria dels ajuts.

L’alcalde de Bovera, Òscar Acero, va explicar que s’han trobat casos de pagesos que van renunciar a cobrar aquests ajuts després de sol·licitar-los i que la Generalitat els els ha abonat igualment. Acero va recordar que contractar l’assegurança és més car que la subvenció que reben. Per això, demanen una reunió urgent amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, o el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, perquè escoltin les seues reivindicacions. El president d’Asaja a Lleida, Pere Roqué, va assenyalar que tenen intenció de recordar a la Generalitat les al·legacions que van presentar perquè es retirés la clàusula de l’assegurança i la documentació dels pagesos que van renunciar a les subvencions.

D’altra banda, la Generalitat tallarà dilluns la carretera que uneix l’Albi i la Pobla de Cérvoles pels treballs per eixamplar el pont del Vilosell.

En un altre ordre de coses, l’Executiu català va aprovar transferir 2,25 milions a l’Institut Català de Finances per a una línia de préstecs a les empreses afectades per incendis, inundacions i altres causes naturals.

tracking