SEGRE

PATRIMONI EDIFICIS

Almacelles acaba les obres de l'església i reposa 4.000 teules

Reforça un terç de la teulada per arreglar esquerdes i filtracions

Les obres de muntatge de l’estructura on s’han col·locat les teules de l’església d’Almacelles.

Les obres de muntatge de l’estructura on s’han col·locat les teules de l’església d’Almacelles.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per reparar un terç de la teulada de l’església de Nostra Senyora de la Mercè d’Almacelles s’acaben aquest dilluns després de quatre mesos i mig d’obres. Han consistit a desmuntar gairebé 4.000 teules de les quals les 1.900 han estat apadrinades pels veïns de la població. S’han invertit prop de 90.000 euros, 38.000 dels quals provenen de la campanya de micromecenatge i la resta s’ha sufragat amb subvencions del bisbat de Lleida i altres campanyes, segons va explicar el rector del temple, Joaquim Blas. En aquesta primera fase s’han reparat totes les teules trencades, eliminades totes les filtracions i reparada la degradació de la coberta. La propera setmana es farà una valoració de les esquerdes a l’interior de l’edifici.

Per reforçar la teulada s’han substituït les bigues transversals per altres de fusta noves i els cavallets principals que subjecten la teulada s’han restaurat in situ. Sobre les bigues de fusta s’ha afegit una làmina aïllant per impermeabilitzar-les de la humitat. També s’ha repassat la part de la coberta que queda pendent de renovar. Blas va indicar que encara no es té data per abordar la segona fase “tot i que intentarem que sigui com més aviat millor”.

A primers d’any es va desmuntar tota la teulada teula a teula i es van amuntegar a l’interior del temple. Durant aquestes setmanes s’han anat reposant un cop netes i després de finalitzar les tasques de restauració de les que estaven trencades. Ara, la teulada ha recuperat la imatge inicial. Val a recordar que la reforma íntegra costarà més de 242.000 €.

tracking