SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

El Govern exigirà a Renfe inversió abans del traspàs

Calvet demana “clàusules de qualitat” al contracte de serveis de Rodalies || Afirma que Ferrocarrils és exemple de qualitat

Reunió de la plataforma per millorar l’R-12 dimarts.

Reunió de la plataforma per millorar l’R-12 dimarts.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar ahir que el nou contracte de serveis amb Renfe per assumir els Rodalies ha d’incloure “clàusules de qualitat” per “garantir que l’operador compleixi les exigències del servei”. Calvet va publicar aquestes declaracions a Twitter després que el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, anunciés dimarts a Lleida un nou contracte de serveis llest i acordat, que preveu un pla d’inversions i un calendari. Gavín va assegurar que s’ha redactat un “contracte adequat per a Renfe per un període de quinze anys de servei, que és el temps que es requereix per amortitzar la compra de nou combois”.

Calvet va insistir que, “sense les inversions i sense la transferència econòmica, no hi ha contracte amb Renfe o amb qui sigui, ni per quinze anys ni per mig”.

Gavín va avançar dimarts que existeix un contracte llest i acordat, que preveu un pla d’inversions

“Fa temps que tenim esborranys d’un eventual contracte, que inclouria clàusules de qualitat que ens permetrien garantir que l’operador compleix les exigències de servei, la qual cosa ara no podem fer. Amb FGC tenim alternatives de qualitat contrastada”, va publicar a Twitter.

El secretari d’Infraestructures va explicar dimarts que la culminació del traspàs de Rodalies haurà de suposar la firma d’un nou contracte de serveis, a través d’un conveni que ha de recollir la transferència de diners a la Generalitat, un pla d’inversions i el calendari que comprometi l’Estat a executar-les.

D’altra banda, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va lamentar ahir que la plataforma que sol·licita millores a la línia de Manresa exclogués el municipi en la reunió de la xarxa de Rodalies de dimarts.

A més, la comissió de Territori del Parlament va aprovar per unanimitat una proposta de resolució del grup de Cs per millorar la xarxa ferroviària de Lleida.

La proposició també contempla l’adaptació dels trens per a persones amb mobilitat reduïda i negociar amb Adif la rehabilitació i reobertura de l’estació del Pla de Vilanoveta a Lleida.

tracking