SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada una empleada per robar en un geriàtric d'Àger

Es va emportar diners d’una caixa de cabals al despatx de la directora del centre || Els Mossos d’Esquadra van trobar dos empremtes dactilars de l’acusada

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una dona a un any de presó per haver robat a la residència d’ancians d’Àger en què treballava. Els fets van tenir lloc, segons la sentència, quan la condemnada feia tan sols un mes que hi treballava. El tribunal confirma la sentència dictada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida, que va imposar un any de presó a l’acusada per un delicte de robatori amb força en les coses. Així mateix, com a responsabilitat civil, la sentència estableix que haurà d’indemnitzar l’ajuntament d’Àger amb 710 euros. D’aquesta forma, l’Audiència rebutja el recurs de la defensa, al qual també es van oposar la Fiscalia i la representació del consistori.

D’acord amb la sentència, els fets van tenir lloc el gener del 2018 quan, segons ha quedat acreditat pel jutge, l’acusada es va apoderar 710 euros propietat de la residència d’ancians d’aquesta localitat de la Noguera, que es trobaven en una caixa de cabals al despatx de la directora del centre. La defensa va recórrer la sentència a l’assenyalar que no havia quedat provat que la seua clienta fos l’autora dels fets perquè no hi havia cap testimoni que l’assenyalés. Tanmateix, la directora de la residència va declarar que l’acusada era l’única treballadora de nit durant el cap de setmana en què es van cometre els fets, i era a més coneixedora d’on es guardaven els diners. La directora també va declarar que tenia dubtes i que, per precaució, va guardar la caixa amb els diners al seu calaix tancat amb clau, que va dipositar en un armari. També va dir que el robatori no es podria haver comès de dia, perquè hauria estat descobert. Segons la directora, la caixa tenia signes d’haver estat forçada.

Així mateix, els Mossos van trobar dos empremtes dactilars a la caixa de cabals que corresponien a l’acusada. La sentència també assenyala que la processada ni tan sols va comparèixer al judici. Davant d’aquests fets, l’Audiència confirma la pena, que encara no és ferma.

Pugen un 23% les causes judicials per robatoris amb força a Lleida Els jutjats lleidatans van instruir el 2018, última dada disponible, 880 causes per delictes de robatori amb força en les coses, que suposa un augment del 23% en aquest tipus de denúncies respecte al 2017. Segons l’estadística de la Memòria de la Fiscalia, el 2018 es van dictar un total de 142 sentències per aquest tipus de delicte. Les causes judicials per robatori amb força en les coses van suposar gairebé el 30% del total de diligències obertes pels tribunals de la província de Lleida el 2018. Al seu torn, els Mossos van registrar l’any passat sis denúncies al dia per robatoris amb força. En tot l’any, es van presentar prop de 4.400 denúncies per robatoris de diferents tipus a les comissaries de la policia catalana a les comarques lleidatanes, i va ser la primera causa els robatoris amb força.

tracking