SEGRE

SERVEIS LLUM

El Govern català fiscalitzarà la xarxa elèctrica per posar fi als microtalls

Amb registradors que mesuraran la qualitat i la continuïtat del subministrament || Endesa es compromet a actuar prioritzant les zones amb més incidències

Imatge de la reunió feta a la delegació del Govern.

Imatge de la reunió feta a la delegació del Govern.M. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat instal·larà registradors en àrees concretes de la xarxa elèctrica de la demarcació de Lleida a fi de mesurar la qualitat i la continuïtat del subministrament i poder actuar en conseqüència, arran dels continus microtalls en el servei que afecten un gran nombre de municipis. Així ho va assegurar ahir el director general d’Energia de la Generalitat, Pere Palacín, en la reunió que van mantenir representants d’Endesa, la Generalitat i els presidents de set consells comarcals de Lleida per abordar aquesta problemàtica, que es dóna des de fa temps i que ha empitjorat en l’última dècada. No serà la primera vegada que la Generalitat instal·la sistemes de control a la xarxa elèctrica de Lleida, atès que el 2017 ja va dur a terme una auditoria, la més gran fins llavors, instal·lant 9 registradors en diferents centres de control del territori.

Durant la reunió, els diferents representants de cada comarca van transmetre a la companyia elèctrica les queixes i preocupacions dels municipis afectats per les contínues incidències en el subministrament, així com les seues conseqüències tant per a la població com per a l’economia local. Endesa, per la seua part, va assegurar que la qualitat del servei “es troba dins d’uns paràmetres adequats, segons marca la llei”, alhora que va mostrar el seu compromís “per millorar la situació, prioritzant les actuacions a les zones amb més incidències”. Així mateix, va recordar que el seu pla d’inversions per als propers dos anys contempla gastar 48 milions d’euros a Lleida, a banda del cost que suposin les mesures necessàries que es desprenguin del diagnòstic de l’estat actual de la xarxa.

Alcaldes estudien mobilitzar-se i deixar de pagar factures elèctriques

Alcaldes de diferents poblacions de les Garrigues tenen previst reunir-se dijous vinent al Soleràs per discutir sobre possibles “accions contundents” a fi de visibilitzar el seu malestar, plantejant fins i tot la possibilitat de deixar d’abonar les factures de la llum fins que se solucioni el problema. Així ho va assegurar ahir l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, que va remarcar que “els microtalls, que sovint superen fins i tot els deu al dia, empitjoren el problema de la despoblació i perjudiquen l’economia de la zona”. “Fa temps que ens queixem i ningú ha mogut encara ni un dit”, va sentenciar.

tracking