SEGRE

TURISME METEOROLOGIA

El vent tanca pistes i avui esperen obrir amb fins a 70 cm més de neu

Clausura Boí Taüll per seguretat i ho fan parcialment Espot, Baqueira, Port Ainé, Port del Comte i les de nòrdic || Ratxes de fins a 128 km/h i creix el risc d’allaus

Un grup de 40 ‘instagramers’ en una sortida amb raquetes pels boscos d’Aransa.

Un grup de 40 ‘instagramers’ en una sortida amb raquetes pels boscos d’Aransa.ARALLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fortes ratxes de vent de fins a 128 quilòmetres per hora a les cotes més altes de l’estació de Boí Taüll van impedir obrir-la ahir per motius de seguretat. Quant als complexos hivernals del Pallars Sobirà, Espot i Port Ainé van rebre 610 i 1.175 visitants respectivament, però van haver de tancar els accessos a les zones superiors per la mateixa raó.

Tavascan, que va començar el dia només amb els circuits de nòrdic i la zona de debutants, va obrir finalment les pistes d’esquí alpí a mesura que el vent va perdre intensitat.

L’estació de Port del Comte va haver de tancar durant algunes hores els telecadires de La Bofia i El Querol, mentre que Baqueira Beret va acabar tancant el sector de la Bonaigua a causa del mal temps. Val a destacar que les competicions previstes ahir al complex aranès es van haver d’ajornar a avui.

Quant a les estacions d’esquí nòrdic, ahir van estar obertes a Lleida les de Lles, Aransa, Tuixent i Tavascan. Es preveu que avui obrin totes amb nous gruixos de neu d’entre 20 i 40 centímetres, així com els itineraris per a raquetes. Als boscos d’Aransa es va organitzar una excursió amb raquetes a la qual va assistir un grup d’una quarantena d’instagramers. Val a recordar que moltes estacions d’alpí recomanen els esquiadors que se cenyeixin als itineraris marcats i les pistes d’esquí abalisades a causa de l’augment del risc d’allaus per les recents nevades, que a les cotes altes de la majoria de les estacions han superat els 70 centímetres de neu acumulada.

La carretera C-28 al port de la Bonaigua va estar ahir tancada a primera hora per acumulació de neu i la resta del dia era obligatori l’ús de cadenes.

Un grup de 40 ‘instagramers’ en una sortida amb raquetes pels boscos d’Aransa.

Un grup de 40 ‘instagramers’ en una sortida amb raquetes pels boscos d’Aransa.ARALLEIDA

tracking