SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Rescaten una parella a Os de Civís atrapada pel temporal de neu

El seu vehicle va quedar travat en una pista

Imatge del rescat que es va fer en unes condicions adverses.

Imatge del rescat que es va fer en unes condicions adverses.GRAE BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els GRAE (Grup d’Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat van rescatar entre divendres a la nit i ahir a la matinada una parella el vehicle de la qual va quedar atrapat en una pista forestal pel temporal de neu a Os de Civís, nucli de les Valls de Valira, a l’Alt Urgell. L’operatiu es va iniciar cap a les 19.00 hores i va finalitzar cap a les 02.00 hores.

Els dos ocupants del vehicle van quedar atrapats per la neu abans d’arribar a la zona coneguda com la Colla de Conflent, a la pista que va de Sant Joan de l’Erm fins a Os de Civís.

En el dispositiu coordinat pels GRAE van col·laborar els Bombers d’Andorra, la Unitat d’Intervenció de Muntanya dels Mossos d’Esquadra i veïns d’Os de Civís. Els GRAE van mantenir el contacte amb els afectats a través del mòbil. Aquests van explicar que es trobaven bé però que el vehicle no podia circular. Cap a mitjanit, els bombers van aconseguir arribar fins al vehicle gràcies a les motos de neu de dos veïns d’Os de Civís.

L’operatiu va finalitzar cap a les 2.00 hores en un rescat que es va haver de fer sota unes condicions meteorològiques molt adverses. Des del cos d’emergències van recordar ahir la necessitat de prendre precaucions i conèixer la previsió meteorològica quan es fan activitats de muntanya.

D’altra banda, val a recordar que els Bombers van comptabilitzar l’any passat un total de 285 rescats al medi natural a les comarques de Lleida, la qual cosa representa un 13 per cent menys que el 2018. La majoria dels rescats van ser de muntanya, amb 198 assistències, seguits de la recerca de persones perdudes, amb 76 rescats, així com onze assistències en rius. La Val d’Aran va concentrar un volum de rescats més gran, amb 92 rescats, la majoria de muntanya. En els últims sis anys, els Bombers han dut a terme prop de 2.000 assistències, sent el 2018 l’any amb més actuacions, un total de 329.

tracking