SEGRE

EQUIPAMENTS MASCOTES ABANDONADES

Mollerussa tanca el refugi temporal d'animals per amiant a l'edifici

El reobrirà un cop estigui reparada la teulada, unes obres que duraran uns vuit mesos

El refugi temporal de mascotes abandonades.

El refugi temporal de mascotes abandonades.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa tanca el refugi d’animals que va obrir fa només uns sis mesos per remodelar la nau municipal en la qual es va instal·lar el servei. Segons l’alcalde, Marc Solsona, les reformes que es van portar a terme per atendre les mascotes abandonades no són suficients i s’han de substituir les plaques de fibrociment amb amiant amb què es va construir. La previsió és que aquestes obres puguin tardar uns vuit mesos. També s’aprofitarà per cobrir els espais oberts que hi ha entre els murs i la teulada que impedeixen escalfar l’espai. Davant d’aquesta situació, els animals es reallotjaran en diferents protectores amb les quals hi ha un conveni vigent amb el consistori de la capital del Pla. Val a recordar que aquest equipament, que es troba en una antiga nau d’Adif, és només temporal per als animals, que són enviats a protectores i refugis passats diversos dies després de la seua recollida.

Per aquest motiu, s’ha declarat extingit el contracte menor de serveis per a la gestió del refugi que va aconseguir l’entitat Nova Eucària el mes de setembre de l’any passat i que es va prorrogar a l’espera de la resolució del concurs públic per a la gestió que s’estava tramitant.

L’equipament es va posar en marxa fa uns sis mesos en un vell magatzem davant de l’estació de tren

Aquesta licitació també s’ha suspès mentre s’esmenen les deficiències que presenta l’edifici.

El servei ha permès tramitar fins a 55 adopcions de gossos i gats

Solsona va lamentar l’aturada temporal del servei que des que es va posar en funcionament el mes de setembre de l’any passat ha aconseguit tramitar cinquanta-cinc adopcions de gats i gossos abandonats. Així mateix també s’han recuperat set animals perduts que han pogut tornar amb la seua família i un ha estat acollit.

En aquest sentit, va remarcar que les dades demostren la utilitat del servei, que ha aconseguit establir una estratègia social amb una xarxa de voluntariat implicada en l’objectiu de trobar famílies per als animals abandonats. Així mateix, a més de la substitució de la coberta, també es connectarà l’immoble amb els serveis bàsics d’aigua, electricitat i clavegueram, fins ara inexistents.

tracking