SEGRE

ESNOTICIA

Guissona reparteix màscares a través dels comerços

Gairebé un miler d’unitats confeccionades per trenta voluntaris || Onada de solidaritat a les Borges Blanques i Solsona

La Policia Local entregant ahir les mascaretes a Guissona.

La Policia Local entregant ahir les mascaretes a Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Guissona distribueix 800 màscares entre els comerços perquè aquests les reparteixin de forma gratuïta entre els veïns. L’edil de Mobilitat, Josep Ferreras, va explicar que les mascaretes han estat confeccionades per una trentena de voluntaris. L’empresa SAT Guissona s’ha encarregat de rentar-les i ahir la Policia Local les va distribuir. Ferreras va explicar que la iniciativa també pretén que la gent compri en els petits establiments ja que “poden veure’s molt perjudicats econòmicament”.

Així mateix, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, va anunciar que el consistori ha comprat i distribuït cinquanta bates i 300 màscares per a la residència, el CAP i el personal municipal. La primera tinent d’alcalde, Núria Palau, va explicar que la brigada continua desinfectant carrers i equipaments i va avançar que ahir a la nit estava previst netejar a fons el centre del municipi.

Mentrestant, la Policia Local de Solsona va començar a recollir les 600 màscares confeccionades pels cinquanta voluntaris que van respondre a la crida per proveir de materials de protecció davant del coronavirus l’Hospital Pere Màrtir Colomés.

Per la seua part, l’empresa Fytisa donarà unes altres 2.000 unitats.

Bell-lloc compra materials per fabricar elements de protecció Veïns de Bell-lloc confeccionaran unes mil mascaretes que posteriorment es repartiran pel poble. L’ajuntament d’aquesta localitat del Pla d’Urgell ha comprat una tela de polièster que és impermeable, transpirable i elàstica. Així mateix, el consistori ha sol·licitat a totes aquelles persones expertes a teixir que s’encarreguin de confeccionar les mascaretes. Segons l’alcalde, Ramon Cónsola, en qüestió de minuts una desena de persones ja s’han compromès a fabricar-les des de les seues cases. Així mateix, l’ajuntament repartirà la tela entre els participants en aquesta iniciativa solidària i les màscares que aquests elaborin es repartiran, principalment, entre els col·lectius vulnerables i els veïns de la localitat.

tracking