SEGRE

ESNOTICIA

Primera mort pel coronavirus a Mollerussa

S’eleven a tretze els contagis a la capital del Pla d’Urgell || Ajuntaments de Lleida demanen extremar les precaucions

El carrer Ferrer i Busquets de Mollerussa, sense cotxes circulant.

El carrer Ferrer i Busquets de Mollerussa, sense cotxes circulant.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa va registrar ahir la primera víctima mortal pel coronavirus. Es tracta d’una dona d’edat avançada que es trobava ingressada a l’Hospital Arnau de Vilanova i que va morir dimarts a la matinada. L’alcalde, Marc Solsona, va lamentar els fets i va fer una crida a la població perquè sigui conscient de la gravetat de la situació, eviti sortir de casa i extremi les mesures de precaució per contribuir a reduir el nombre de contagis. En la reunió del comitè d’emergència del Pla de Protecció Civil es va informar que la ciutat compta amb tretze positius, dels quals sis estan ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova i entre ells es troba una dona que havia participat en el viatge de l’Imserso a Benidorm i que es trobava en estat molt greu. Els altres estan aïllats als seus domicilis i controlats pels serveis mèdics.

Davant de la gravetat de la crisi sanitària, altres ajuntaments de Lleida també demanen extremar les precaucions. L’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, va anunciar que des d’ahir es regulen les passejades amb gossos al municipi després de comprovar que hi ha veïns que els fan de forma “poc segura”. Amb aquesta mesura, es prohibeixen les passejades a més de 100 metres del domicili, de manera que només es podran fer trajectes per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals durant l’estat d’alarma.

Vielha prohibeix passejar amb el gos més enllà dels cent metres de distància dels domicilis

Per la seua part, l’ajuntament de la Fuliola, on s’han registrat dos morts i més d’una desena de positius, ha desinfectat els carrers i ha demanat als veïns que es confinin i els recomana que es netegin a sovint les mans amb aigua i sabó.

D’altra banda, l’ajuntament del Pont de Suert va demanar als veïns extremar les precaucions i seguir escrupolosament les mesures de protecció i higiene per protegir-se de la pandèmia del Covid-19 (vegeu el desglossament).

Dos casos al Pont, més a Aran i els primers a Agramunt Els nous casos de coronavirus al Pirineu es disparen i ja són gairebé una vintena a Aran i tres a l’Alta Ribagorça. El Conselh en va confirmar ahir cinc de nous a la Val, la qual cosa eleva els contagis a disset des del primer a començaments de la setmana passada. Aquests cinc nous casos estan ingressats a l’Espitau de Vielha i el seu estat no és greu. Mentrestant, l’ajuntament del Pont de Suert va confirmar dos encomanats ingressats a Aran, amb la qual cosa l’Alta Ribagorça suma tres casos. Agramunt registra els dos primers casos confirmats i ambdós estan hospitalitzats.

tracking