SEGRE

PATRIMONI ACTUACIONS

Albesa museïtzarà la vil·la romana del Romeral i inclourà realitat virtual

En el marc d’un projecte de la Diputació, amb una inversió de 200.000 euros

Imatge d’arxiu d’una visita a la vil·la romana del Romeral.

Imatge d’arxiu d’una visita a la vil·la romana del Romeral.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Albesa preveu museïtzar la vil·la romana del Romeral i inclourà recreacions digitals que es podran veure amb ulleres de realitat virtual. L’alcaldessa, Eugènia Puig-gròs, va explicar ahir que aquest projecte forma part de la iniciativa Paisatges de Ponent, que està liderat per la Diputació i compta amb fons Feder de la Unió Europea. A Albesa, aquesta iniciativa suposarà una inversió de gairebé 200.000 euros i l’ajuntament aportarà el 25% del total. El projecte inclou també la senyalització dels punts d’interès turístic del nucli urbà.

La primera edil va apuntar que actualment aquest jaciment arqueològic obre sota demanda i l’objectiu és oferir un calendari fix de visites. En el marc del projecte de museïtzació, també es millorarà l’accessibilitat al recinte, s’instal·laran cartells i plafons informatius, es portaran a terme noves excavacions i es col·locarà nou mobiliari. No obstant, l’ajuntament espera que es redacti el projecte executiu de la museïtzació.

D’altra banda, el consistori ha tret a concurs les obres de millora del carrer Major, que compten amb un pressupost de 64.000 euros, aproximadament. Aquesta via del centre històric d’Albesa dóna accés a un dels elements patrimonials més rellevants del municipi, l’església, on es troba un retaule gòtic del segle XIV. Puig-gròs va explicar que aquesta actuació busca donar continuïtat a les millores que ja s’han executat en altres vies i que tenen com a objectiu potenciar el turisme.

En aquest sentit, el consistori ja ha aprovat de forma definitiva el projecte per a la reforma del carrer de la plaça Major, que compta amb un pressupost d’uns 42.000 euros. Puig-gròs va assenyalar que aquests dos projectes de reforma compten amb subvencions de la Generalitat i de la Diputació.

tracking